Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Buiten sporten!

Buiten sporten!

Buiten sporten!

De bomen krijgen knoppen, de dagen worden weer langer en de temperatuur gaat omhoog. Tijd om buiten te sporten! In de lente is het heerlijk om te genieten van de frisse buitenlucht. Weet je niet zo goed wat je moet doen? Hier een paar ideeën.

Tennis
Ga lekker met een vriendin (of drie vriendinnen) tennissen. Je verbrandt er enorm veel calorieën mee en het is ook nog eens gezellig. Vooral tijdens een dubbelspel merk je waarschijnlijk niet eens dat je fanatiek aan het sporten bent.

Hardlopen
De lente is uitstekend om hard te lopen. De lucht is minder droog en je kunt rennen in aangename temperaturen. Ben je niet gewend om hard te lopen? Met een hardloopschema bouw je binnen no-time een betere conditie op.

Mountainbiken
Mountainbiken is tegenwoordig helemaal hot onder vrouwen! Als een stoere mountainbikechick cross je door de bossen of maak je een tochtje over het strand. Wist je dat er zelfs speciale mountainbikes voor vrouwen zijn? Ze zijn precies gemaakt op het vrouwelijke lichaam en verkrijgbaar in leuke kleurtjes!

Blokarten
Laat de adrenaline door je lichaam gieren! Blokarten is leuk, en niet moeilijk te leren. In een karretje met een zeil raas je over het strand. Leuk om in een stoere bui met je vriendinnen te proberen.

Wandelen
Wil je het wat rustiger aan doen? Wandelen is erg goed voor je. En met de lente in het vooruitzicht is het ook nog eens heel leuk. Overal bloeien weer vrolijke bloemetjes en huppelen lammetjes in de wei. Tijdens het wandelen kun je heerlijk van de natuur genieten.

Skeeleren
Wil jij plezier hebben, aan je conditie werken én een strakker lichaam krijgen? Ga skeeleren! Je kunt de activiteit lang volhouden waardoor je de hele middag buiten kunt zijn. Vooral de dijbeenspieren en de bilspieren worden flink getraind met deze sport. Daarnaast is skaten minder belastend voor je gewrichten dan joggen of hardlopen. Ideaal dus als je blessure gevoelig bent.

Welke buitensport doe jij het liefste?