Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Buiten kantoortijden werken

Buiten kantoortijden werken

Buiten kantoortijden werken

Wist je dat dit fataal kan zijn voor je relatie?

Als jouw partner nachtdiensten draait, slaap je niet bij elkaar. Dit doet je relatie zeker geen goed. Onderzoek wijst zelfs uit dat het fataal kan zijn voor je relatie!

Andere diensten
Heel wat Nederlanders hebben geen 9 tot 5 baan en werken ’s avonds, ’s nachts of in het weekend. Onderzoeker Kadri Täht van de Vrije Universiteit van Amsterdam onderzocht wat dit voor invloed heeft op het gezin.

Kids
Voor een gezin met kinderen, kan werken buiten kantoortijden juist ideaal zijn. De vrouw werkt bijvoorbeeld overdag en de man ’s avonds. Kinderen hoeven minder vaak naar een crèche en er is altijd een papa of mama bij het kind. Hierdoor kunnen de ouders meer tijd doorbrengen met hun kinderen, alleen niet met elkaar.

Onderzoek
Kadri onderzocht de gegevens van ongeveer 1500 gezinnen, met en zonder kinderen. Hierbij keek ze hoe het in 2004 met het gezin ging en hoe hun situatie eruit zag. Vervolgens keek ze hoe het vijf jaar later met deze gezinnen ging. Ook interviewde ze mensen en vroeg hen naar hun werkschema en naar hun leven.

Uitkomst
Uit het onderzoek bleek dat de kans op een slechte relatie groter was als één van de partners buiten kantoortijden werkte. Ook bleek dat stellen in zo’n situatie een grotere kans op een relatiebreuk hebben.

Hoe denk jij hierover?

Bron: Scientias