Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Broodje halen of zelf maken?

Broodje halen of zelf maken?

Broodje halen of zelf maken?

De lunch is vaak een van de leukere momenten op je werkdag. Je komt even tot rust en je laadt jezelf weer even op.

In sommige bedrijven bevindt zich een bedrijfskantine waar lekkere broodjes en gerechten te koop zijn. Erg lekker natuurlijk, maar vaak niet echt gezond en meestal moet je er ook nog voor betalen. Dit is niet erg voor een keertje, maar om dat elke dag te doen is niet zo goed voor je portemonnee en je lijn.

Een zelfgemaakt boterhammetje wordt vaak klef en je eet het met minder plezier op dan een lekkere verse lunch. Maar toch kan een thuisgemaakte lunch erg smakelijk zijn met de volgende tips.

Goedkoop, gezond en lekker
Een lekker broodje gezond kun je ook thuis maken. Groente is niet duur en je kunt er veel broodjes mee beleggen.

– Maak bijvoorbeeld een broodje met sla, ui, tomaat en ei. Je neemt een sausje mee, wat je er tussen de middag op doet. Doe de saus er ’s morgens nog niet op, want dan trekt het in het broodje.

– Hetzelfde kun je doen met wraps. Je vult de wrap thuis en voegt er op het werk een sausje aan toe. Je kunt bijvoorbeeld stukjes of plakjes kipfilet met sla, tomaat en maïs in je wrap doen. Zo gepiept!

– Je kunt ook thuis een bak met salade maken. Neem een vork, mes en een aantal crackers mee. Een soepje erbij is ook erg lekker. Denk aan een Opkikker of Cup-a-Soup, waarbij je alleen heet water nodig hebt.

– Naast groente is fruit ook niet duur, maar wel gezond en lekker. Neem een aantal stuks fruit mee voor na je broodjes of voor tussendoor. Dat stilt de honger.

– In de supermarkt vind je vaak bakjes met salades, zoals tonijnsalade, selderijsalade en kipkerrie. Met deze bakjes kun je minstens 4 broodjes smeren. En vaak kost dat evenveel als één kant-en-klaar broodje in de kantine.

– In veel bedrijfskantines is er een tostirooster aanwezig. Het enige wat je mee hoeft te nemen is twee boterhammen met ham en kaas erop. Een tosti is voor veel mensen veel lekkerder dan een normaal broodje met ham en kaas.

Nog meer tips
– Door ’s ochtends goed te ontbijten, heb je de rest van de dag minder behoefte aan lekkere hapjes. Je zult dan ook sneller tevreden zijn met een broodje van thuis.

– Als je je broodjes in aluminiumfolie verpakt blijft het beleg goed op zijn plaats zitten. Broodtrommels zijn echter milieuvriendelijker en daar kan je brood niet in geplet worden.

– Eet tussendoor een cracker of een stuk fruit. Dit voorkomt een spontane eetbui. Het helpt ook als je tussendoor veel drinkt.

Eet smakelijk!