Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Brief Van De Week: ‘De ziekte van Parkinson is iets voor oude mannen, dacht ik’

Brief Van De Week: ‘De ziekte van Parkinson is iets voor oude mannen, dacht ik’

Brief Van De Week: ‘De ziekte van Parkinson is iets voor oude mannen, dacht ik’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten, dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt er in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen, lichten we de Brief Van De Week vanaf nu iedere zaterdag uit op Flaironline.nl. Dit keer lees je de brief van Neeltje. 

Oudemannenziekte

“Ik ben een vrouw van 38 en deze week gediagnostiseerd met de ziekte van Parkinson. Ik had veel kwalen die op mijn leeftijd ook op heel andere dingen konden wijzen. Ik vond het vooral vervelend dat ik ineens wel erg snel ‘oud’ werd: stijf, kramp, vallen tijdens het hardlopen… Zó oud was ik toch ook weer niet? Toen mijn rechterhand begon te trillen, werd ik wel een beetje nerveus. Ik kende Parkinson wel, en moest daar ook aan denken, maar dat is iets voor oude mannen, dacht ik. Mijn hand hield ik in gezelschap verborgen achter mijn rug. Tot m’n broer het zag. Daarna maakte ik een afspraak bij de huisarts en zo ging het balletje rollen.”

lees ook
Brief Van De Week: ‘Het was anders dan we voor ogen hadden, maar het was nu zó intiem’

“Nu ben ik vooral heel bang voor de toekomst. Als ik googel, komen de vreselijkste filmpjes voorbij. Dat doe ik dus niet meer. Ik hoop dat de fysio en medicijnen gaan werken. Ik heb nog geen last van een ‘masker’, zoals ze dat noemen – zoals bij Jerney Kaagman – en ik hoop dat ik dat ook nooit krijg. Ik ben altijd een open boek geweest en dol op lachen. Nu kan ik even helemaal niet lachen, maar ik blijf positief en dat schijnt enorm belangrijk te zijn. Dat heeft dan weer wat te maken met neurotransmitters en zo. Nu eerst maar deze klap verwerken.”

Neeltje

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: Getty Images