Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Op zoek naar gezonde thee? Dit zijn vier voordelen van het drinken van brandnetelthee

Op zoek naar gezonde thee? Dit zijn vier voordelen van het drinken van brandnetelthee

Op zoek naar gezonde thee? Dit zijn vier voordelen van het drinken van brandnetelthee

Over het algemeen zijn de meeste theesoorten best gezond. Ze hebben allerlei voordelen en kunnen dan ook prima bijdragen aan een goede gezondheid. Zo ook brandnetelthee, klinkt misschien niet als een feestje in je mond en keel, maar het blijkt dat deze thee óók best wat voordelen heeft.

Brandnetelthee

Vroeger werden we meerdere malen gewaarschuwd met “KIJK UIT! BRANDNETELS!”, en alsnog werd je geprikt (?). Beetje tegenstrijdig misschien als we nu zeggen dat je juist brandnetelthee moet gaan drinken. De kruidenthee heeft namelijk heel wat voordelen en we kunnen deze kruidenthee dus zeker aanraden.

Gezond

Je had het misschien al wel door, maar brandnetelthee is dus inderdaad een gezonde thee. Hij bevat heel wat vitamines en antioxidanten, waardoor ‘ie hartstikke gezond wordt. De thee bevat géén caffeïne, wat het ook nog eens gezonder maakt. Wat er dan wél in zit:

  • Eiwitten
  • Vitamine A,B,C,D en K
  • Calcium
  • Magnesium
  • IJzer
  • Silicium
  • Kalium
  • Flavonoïden
  • Carotenoïden

De voordelen van brandnetelthee

1. Goed voor je immuunsysteem

Ten eerste is brandnetelthee goed voor je immuunsysteem. Dit komt door de vitamine C en de antioxidanten die het drankje bevat. Deze zorgen er dus voor dat je minder vatbaar bent voor nare infecties en griepjes en dergelijke.

2. Ontstekingsremmend

Ook al prikt deze plant als een malle, toch is-ie hartstikke ontstekingsremmend. De kruidenthee zou spierpijn en hoofdpijn kunnen verlichten en wordt eigenlijk al jarenlang gebruikt als een natuurlijke pijnstiller – ook al is het nog steeds zaak dat je er niet met je arm of been langsgaat.

3. Stimulerend voor doorloop van urine

Met andere woorden, deze thee zorgt ervoor dat je gewoon goed kunt plassen en dat daarmee allerlei afvalstoffen die zich nog in je lichaam bevinden, zo hup, worden afgevoerd. Daarnaast zou het ook helpen als je vaak last hebt van ‘bloating’ – een opgeblazen gevoel hebben.

4. Goed voor je huid

Waar de brandnetelthee zou helpen bij het goed laten afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam, gebeurt dat dus niet alleen met je urine. Ook in je huid zou je veel verschil kunnen merken. Puistjes komen vaak van talg ophopingen en het is gebleken dat de thee helpt met het reguleren ervan. Met een rustige en mooie huid tot gevolg.

Thee drinken

We snappen dat het best een beetje gek klinkt om echte thee met brandnetels te drinken, maar geloof ons: het is echt het proberen waard. Denk eens aan die mooie huid of een goedlopend immuunsysteem. We know you want it. Oh, en mocht je nu verse brandnetels willen gaan plukken: uitkiek’n – ze prikken namelijk nog steeds.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Famme | Beeld: Getty