Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > ‘Botox voor je 35ste? Niks mis mee!’

‘Botox voor je 35ste? Niks mis mee!’

‘Botox voor je 35ste? Niks mis mee!’

Elke donderdag behandelt VIVA een populair topic van het VIVA-forum. Deze week: botox voor je 35ste.

Een klein spuitje in die ene fronsrimpel, zou jij het doen? Door het tv-programma Sophie in de Kreukels van Sophie Hilbrand is botox weer hot topic, zo ook op het VIVA-forum. De stelling van vandaag: botox voor je 35ste is niks mis mee. De forummers geven hun mening.

 • “Moet iedereen helemaal zelf weten. Ik vind het alleen onzin als men het gaat ontkennen en erover liegt.”
 • “Elk spiertje in je gezicht speelt zijn eigen rol bij je expressie en het is die expressie die je aantrekkelijk maakt, niet de afwezigheid van een rimpeltje. Maar mensen zien zelf alleen die rimpels in de spiegel.”
 • “Een diepe fronsrimpel in je voorhoofd op jonge leeftijd heeft nul komma nul charme. Het laat je er ziekelijk uit zien, alsof je 24 uur per dag boos en vooral heel moe bent. Lekker charmant! Ik laat die groef sinds mijn 25ste platspuiten en heb sindsdien nooit meer de vervelende vraag gehad of ik boos, ziek of moe was.”
 • “Botox begint een gekweekte behoefte te worden. Je vriendinnen doen het, de buurvrouw doet het en je collega doet het, dus het zal wel normaal zijn. Je valt bijna op als je er niet in meegaat. Ik vind het volslagen idioot om een gezond lichaam vol te spuiten met zooi. Schoonheid zit vanbinnen, en echt waar, rimpels hebben hun charme. Tenzij mijn oogleden m’n zicht belemmeren of m’n mond zo gaat hangen dat ik begin te kwijlen, vind ik plastische chirurgie maar vooral botox echt onzin.”
 • “Ik herinner me de tijd dat mensen zeiden dat het ongezond was om je haar elke dag te wassen of elke dag te douchen. Of toen mensen zeiden dat je oksels scheren onnatuurlijk was en dat het dan tot je knieën zou groeien. Daarover was ook veel onwetendheid. Idem nu met botox. Er zijn ontzettend veel artsen die het doen, ook niet-cosmetische artsen. Dat heeft een reden.”
 • “Waarom zou er iets mis zijn met botox? Het is er en je kunt het gebruiken vanaf de leeftijd dat je zelf wilt of nodig acht. Iedereen moet dit lekker zelf bepalen. De meeste mensen die ervoor kiezen willen ook een beetje preventief werken, zodat de lijnen er nog niet ingeëtst zijn (want dan heb je ook weer fillers nodig). Dan kun je meestal het best rond je 35ste Maar er zijn bijvoorbeeld ook mensen die al op hun 23ste een diepe fronsrimpel hebben. In dat geval doen artsen het ook al veel jonger. Ik ben een beetje allergisch voor dat veroordelende gedoe hierover. Iedereen moet het gewoon zelf weten. Als het goed gedaan is, zie je het niet of nauwelijks.”
 • “Er is niks mis met rimpels, ook niet op je 35ste. Ik heb al jaren lachrimpeltjes naast mijn ogen en krijg, nu ik flink ben afgevallen, ook meer rimpels naast mijn mond. Ik schaam me daar echt niet voor. Waarom zou ik ook? Ze horen bij me, geven mijn gezicht karakter en laten zien dat ik gelachen en geleefd heb.”
 • “Een cosmetische ingreep moet je het doen wanneer je het zelf wilt. Het is jouw lichaam en de rest van de wereld heeft er niets over te zeggen of je nu een enorme tatoeage neemt of botox laat spuiten.”
 • “Ik ben rond de leeftijd van Sophie, en godsamme wat ziet die eruit. Ze zou echt enorm opknappen van wat spuitjes hier en daar. Dat is toch geen pan, zo’n jonge meid met een verkeukeld hoofd. Ze ziet er jaren ouder uit dan ze is. Zonde, zeker als je het toch van je uiterlijk moet hebben.”
 • “Deze stelling voedt de onzekerheid van vrouwen. Nu al wordt het raar gevonden als je je haar niet verft en het gewoon grijs laat worden. Straks word je vreemd aangekeken als je wat rimpels hebt. Wat doen we onszelf toch allemaal aan? Alles scheren of waxen (want schaamhaar is vies), elke paar weken je haar verven en nu elke paar maanden wat naalden in je gezicht.”
 • “Er zit iets tussen naturel en platgespoten opgevulde nepkoppen. Ik laat één keer per jaar m’n fronsrimpel botoxen, val ik dan ook al in die laatste categorie? Veel mensen hebben zo’n eenzijdig beeld van botox of plastische chirurgie.”
 • “Wat is er in godsnaam mis met Sophie Hilbrand? Ze is onderhand al bijna 40 jaar. Ze ziet er echt niet ouder uit dan dat, vind ik.”
 • “Als jij (op jonge leeftijd) een enorme frons hebt en daarmee zit moet je daar vooral iets aan laten doen, maar over het algemeen lijkt het me nergens voor nodig om op die leeftijd al aan de botox te beginnen. Of om überhaupt botox te gebruiken. Dat kraaienpootje, het lachrimpeltje en gewoon wat rimpeltjes als je ouder worden horen er gewoon bij. Dat lijkt me niks om je voor te schamen en ook geen reden om botox te spuiten. Ik vind het jammer dat er tegenwoordig mensen zijn die het idee hebben dat ze er zo lang mogelijk uit moeten zien alsof ze 25 zijn.”

 

Weten hoe Sophie er zelf over denkt én hoe zij eruitziet zonder rimpels? In VIVA 40 zie je er het!  Online bestellen kan hier.

Ook de vier heren van VIVA’s mannenpanel lieten hun mening horen over cosmetische ingrepen. Check het hier!