Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Denise blogt: Borsten en beha’s

Denise blogt: Borsten en beha’s

Denise blogt: Borsten en beha’s

‘Ze mogen weer los in het netje,’ hoor ik naast me. Twee vriendinnen, net iets ouder dan ik gok ik, kletsen bij. Ik spits mijn oren. Deze trend had ik gemist. De ‘witte sokken in sandalen en pumps’-trend leek me al erg genoeg. Nu dit nog.

Oké, op mijn zeventiende ging ik ook behaloos over straat, maar nu wordt het toch een ander verhaal. Toegegeven, thuis gooi ik dat ding meestal meteen uit zodra ik nergens meer heen hoef, maar en plein public zonder beha? Nou nee. Hoe heerlijk het me ook lijkt.

Topless op het strand vond ik vroeger ook lekker, maar ook dat doe ik niet meer. Nou is het ook totaal niet meer in de mode, dus dat scheelt dan weer. In de jaren zeventig, tachtig en negentig was het vreemder als je het niet deed, nu is het andersom.

Vroeger leek het nog wat. Ik had weliswaar niet vooraan in de rij gestaan toen de beste borstpartijen werden uitgedeeld, maar ze konden ermee door. Tijdens mijn zwangerschap en de eerste weken dat ik borstvoeding gaf dacht ik: wauw, wat een joekels! Voor mijn doen dan hè. Ik was er helemaal blij mee. Maar ja, je kunt nou eenmaal niet altijd zwanger zijn en borstvoeding geven. Dat wordt ook weer zo wat.

Inmiddels is er qua formaat niet veel van over. En dus hebben mijn bikini’s een extra vullinkje, mijn beha’s een beugel en draag ik het liefst push-upbeha’s. Tja, een mens moet wat.

Ik heb gewoon een gek postuur. Oké, ik ben lang, en best slank, dus ik heb absoluut geluk gehad (naast het feit dat ik me met de kinderen vaak een ongeluk fiets), maar ik heb een brede zwemrug en kleine borsten. En dat is heel onhandig. Want beha’s met een brede omvang 80/85 én een kleine cup zijn altijd moeilijk te vinden. 85A? Ik zie ze zelden. Maar ik ben geloof ik niet de enige die met maten worstelt. We schijnen en masse de verkeerde behamaat te dragen.

Maar ach, mijn borsten hangen in elk geval niet. Bij sommige vrouwen kun je er een potlood onder hangen, schijnt. Sterker nog, ik was laatst in de sauna en daar zag ik vrouwen die er wel een hele pennenbak onder kwijt konden.

De beugel irriteert me overigens vaak wel mateloos. Soms gaat hij er door het vele wassen een stukje uit en steekt dan zo lekker in je huid. Aaargh! Weet je wat ik het irritantst vind? Als je een bh aan wilt doen, zo een met bandjes die los kunnen, en dat die bandjes dan de hele tijd los vliegen als ze níet los moeten gaan. Tja, problemen, problemen. Ach, wat zeur ik, ik heb ze tenminste. Er zijn ook mensen die hun borsten maar wat graag nog hadden willen hebben. Dat is dan ook weer zo…

Ik kleed me aan. Mijn zoon van vijf bestudeert me. Nauwlettend volgt hij mijn bewegingen. Hoe ik mijn beha aantrek, de beugels goed doe, voorover buig, weer omhoog kom, mijn borsten omhoog wip, nog eens aan de cups sjor en het bandje aan de achterkant nog een keer iets naar beneden trek.

‘Mama, waarom heet het eigenlijk een beha?’
Weet jij het? Ik heb gegoogeld maar ik kom er niet achter. Wel dat er zoiets als een mousse-beha bestaat. En dat je met een cup A ook een cleavage kunt hebben. Dus googelde ik nog even op cleavage, gewoon uit nieuwsgierigheid. Google images. Bam, heel wat flinke decolletés vol in beeld. Nét als de buurman langsloopt.

Nee, niet die buurman. 😉

Ik heb trouwens wel een idee: kunnen we deze zomer niet gewoon één behaloze dag inlassen? Lekker toch? Als we het allemaal doen is het ook minder eng.