Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Bokkenpootjestaart

Bokkenpootjestaart

Bokkenpootjestaart

Al jaren wordt er op het forum geschreven over hele lekkere taarten.

En dan bedoel ik geen ouwe taarten, maar de meest lekkere taarten voor bij een feestje, koffie of verjaardag. Neem nou het topic goddelijke taarten. Van allerlei varianten op de veelgebakken appeltaart tot chocolade-walnoottaart. Advocaattaart, ware artiesten onder de forummers, tips om te bakken en te variëren, alles komt voorbij in het topic.

Daarnaast wordt er om de zoveel tijd het bekende bokkenpootjesrecept gevraagd op het forum. Ik zag het topic vorige week weer eens voorbijkomen en ben onder het lezen ook overstag gegaan. Na bloed (letterlijk), zweet en tranen mocht het resultaat er best zijn. Ik heb een beetje een variatie gemaakt op het recept wat gepost werd door Hangmat:

Engelachtige bokkenpootjestaart:
Cake bakken, gebruiken na afkoelen. Gebruik een 24cm springvorm en bekleed de bodem met bakpapier. Halveer (over de lengte) met een scherp mes zoveel bokkenpootjes als nodig om de rand te bekleden. Dat wil zeggen: zet de bokkenpootjes gehalveerd en met de snijzijde naar binnen tegen de rand van de springvorm. Maak een bodem van cakeplakjes en zorg dat je hiermee de bokkenpootjes gelijk vastzet tegen de rand.

Klop 600 ml slagroom stijf, maak een puddingmixje van een pakje Saroma vanille met 300 ml melk (ja, minder dan op het pakje staat dus!). Meng deze mix met de slagroom en 5 eetlepels advocaat. Doe tot halverwege de zijkant wat van het mengsel over de bodem, breek wat bokkenpootjes in grove brokken en doe daarvan een laag op het pudding-slagroommengsel.

Daarna aanvullen tot de bovenzijde van de rand en maak het af met een dun laagje minikruimels van bokkenpootjes (staafmixer!) en wat geraspte pure chocolade. Niet je vingertop eraf raspen zoals ik deed!! (Nee hij is niet in de taart beland

) Even een nacht laten opstijven…

Dit is het resultaat (nog even met een breed mes de rand netjes maken!);

Eet smakelijk!

©foto’s: privébezit Angel 5