Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Body positive-influencer is klaar met smoesjes: ‘Dit is gewoon mijn buik’

Body positive-influencer is klaar met smoesjes: ‘Dit is gewoon mijn buik’

Body positive-influencer is klaar met smoesjes: ‘Dit is gewoon mijn buik’

Food baby’s, ongesteld zijn, iets teveel prik gedronken: de smoesjes voor een opbollend buikje zijn legio. Body positive-influencer Mary Mondlock kan ze níet meer horen. Kom gewoon uit voor het feit dat je een buikje hebt, pleit zij. 

‘Niet ongesteld of in verwachting’

Mary draait rondjes voor de camera in een wielrenbroekje en sportbh. ‘Wat ik aan het doen ben? Ik laat je zien dat ik niet opgeblazen ben. Dit is niet omdat ik ongesteld of in verwachting ben. Dit is niet omdat ik net gegeten heb en dit is zeker niet omdat ik voortplantingsorganen heb’, zegt de influencer.

 

@marylouisemondlockEnough with the excuses for “why we have stomachs”. #stomach #bodyneutrality #bodyacceptance #bodyconfidence #femaleempowerment♬ original sound – Mary Mondlock

‘Dit is nou mijn buik. Het is gewoon m’n buik. Het ziet er altijd zo uit, en dat is helemaal oké. Sterker nog: it’s gorgina, bitch!’ Onder haar video regent het applaus.

Geen uitleg verschuldigd

Op social media delen veel (vaak ultraslanke) vrouwen foto’s van hun platte – en opgezwollen buik. Dat laat zien dat een lichaam reageert op allerlei processen, maar wekt ook de indruk dat je een uitleg verschuldigd bent als je een rond buikje hebt. Terwijl je natuurlijk ook gewoon een ronde buik kunt hebben omdat dat nou eenmaal je lichaamsbouw is. En misschien needless to say, maar we zeggen het toch nog maar even: daar is dus helemaal niks mis mee. Laat je buik gewoon lekker je buik zijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: TikTok