Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Denise blogt: Blote benen

Denise blogt: Blote benen

Denise blogt: Blote benen

Goed nieuws: er komt een warme woensdag aan. Met meer dan 20 graden en zon. In het zuidoosten van het land kan het zelfs 25 graden worden. Heerlijk! Van mij mag het van april tot oktober 25 graden zijn, liefst zelfs 30. Ik hou ervan!

Vrijdagavond had ik voor het eerst de deur naar de tuin open staan. ‘Klein geluk in stressvolle tijden,’ schreef ik op Twitter, ‘koken met de keukendeur open en de late zon op je rug.’ #lekker #lente

Fijn. Nog even en we kunnen weer buiten eten. In de hangmat liggen tot het donker wordt en de sterren verschijnen. Of juist in alle vroegte, als je nog niet eens aangekleed bent, buiten koffiedrinken bij het geluid van de vogeltjes. Mijn huis mag dan klein zijn, van het tuintje word ik zó blij! Gistermiddag vroegen de kinderen zelfs of ik het opblaasbadje alweer wilde neerzetten.

Ik heb er zin in. In lente en zon, maar ook in zomerse dagen en zwoele temperaturen. Zonder jas op de fiets. De geur van barbecues. Stemmen van mensen in de achtertuinen. Picknicks op het strand. Roseetjes drinken bij een strandtent. Druipkastelen maken. De geur van de zon op mijn huid. En van was die de hele dag in de tuin heeft gehangen.

Word jij er net zo blij van als ik?

Vrolijke mensen. Slippers, jurkjes, en rokjes natuurlijk. Wat mij betreft krijgt de rokjesdag van afgelopen vrijdag dan ook een herkansing: tijdens een uur fietsen door Den Haag had ik welgeteld twee paar blote benen gezien. Eén paar héél bruine benen en één paar extreem witte. De gemiddelde vrouw waagde zich er kennelijk nog niet aan. Tja, laten we eerlijk zijn. Het is altijd weer even wennen.

Doorgaans ben ik heel tevreden met mijn benen. Niet met alles hoor, absoluut niet, maar mijn benen mogen er best zijn. En gezien worden. Moeten ze wel eerst íetsje bruiner zijn. Ik hou van blote benen, maar wel van een beetje bruíne blote benen. Dat zijn ze nog láng niet. Dus, druk schema of niet, misschien moet ik mezelf woensdag maar eens trakteren op een uurtje met mijn benen in de zon. Gewoon in eigen achtertuin.

Hoe staat het met jouw benen? En, belangrijker nog, heb jij ook zo’n zin in zomerse temperaturen?