Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Blog Leonieke: Voornemens

Blog Leonieke: Voornemens

Blog Leonieke: Voornemens

‘Ik ben een slappeling.’ Onze Flair Fit & Gezond Challenge is al een paar dagen bezig en ik kan nu al zeggen dat ik zwaar achterloop op mijn belangrijkste doel: bewegen, of beter gezegd, sporten.

Ik heb mezelf namelijk voorgenomen om te gaan hardlopen en om de daad bij het woord te voegen heb ik me in december direct ingeschreven voor een tienkilometerloop. Vervolgens heb ik in een sportwinkel zorgvuldig een goede outfit uitgekozen en een app gedownload met een beginnersschema. Mentaal zat het dacht ik ook helemaal goed, want deze keer zou het me toch echt gaan lukken. Not. En waarom niet? Mijn excuses tot nu toe: regen, slaaptekort door peuter, ik heb nog niet de bestelde iPhone-hardloophouder voor mijn arm binnen gekregen of ik was laat thuis uit mijn werk.

De echte reden is eigenlijk dat ik gewoon lui ben en liever ’s avonds op de bank hang dan dat ik een rondje ga rennen. Het kost me heel veel moeite om dat patroon te doorbreken. Lui zijn is simpelweg makkelijker. Maar niet per se beter, want ik krijg er niet meer energie van en ik weet dat ik me beter, gezonder en sterker voel als ik ga hardlopen. Nu ik mijn slappe gedrag heb opgebiecht, moet ik volgende week wel met een beter verhaal komen. Ik kan het niet maken om nog een keer allerlei zwakke excuses op te schrijven. Vanavond gaat het gebeuren. Al waaien de pannen van het dak, ik ga hardlopen. Tot volgende week!’

 Lees ook:

Flair Fit en Gezond Challenge 2017: wat voor lichaam heb jij?

9 fabels & feiten over afvallen

Hoe is het nou met… Dorette?