Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Blog Leonieke: Ik vind er niks aan!

Blog Leonieke: Ik vind er niks aan!

Blog Leonieke: Ik vind er niks aan!

‘Mijn zelfvertrouwen is gegroeid nu ik twee keer per week hardloop. Ik durf bijna te zeggen dat de knop om is en dat ik stiekem dagdroom over een leven als fitgirl. Alhoewel ‘girl’, eerder mom in balance.

Soms zit mijn hoofd zo vol na een dag werk en dan blijkt dus dat een half uurtje rennen het recept is om relaxed te worden. De warme douche daarna helpt ook zeker. Inmiddels is ook mijn iPhone-band voor om mijn arm bezorgd waardoor ik ook nog muziek kan luisteren. Kortom, ik ben begonnen en het gaat best goed (ik kan al 20 minuten non-stop rennen!). En toch, de weg naar het moment dat ik me om moet gaan kleden is elke keer een worsteling. In de auto ’s ochtends ben ik er al mee bezig en dan vooral met ‘ik ga niet’, of ‘ik ga morgen wel’, ik bedenk allerlei excuses voor mezelf om er die dag onderuit te komen. Kortom, ik zie er elke keer als een berg tegenop.

Op een zwak moment kan ik mijn hele plan kapot praten in mijn hoofd

Ook merk ik dat die tien kilometer die ik in maart ga lopen (hoop ik dan) nu al als een steen om mijn nek hangt. Ik heb niet het zelfvertrouwen dat het me gaat lukken. En op een zwak moment kan ik mijn hele plan kapot praten in mijn hoofd, want ‘ik kan toch niet in alles goed zijn’, en, ‘ik heb het gewoon te druk om te sporten.’ Tijd moet je maken, daar geloof ik wel in. Alleen waarom kost het me zoveel moeite?

Coach Elske zei vorige week tijdens Flair’s Facebook live dat ik vooral iets moet doen wat ik leuk vind. Misschien is dat wel het hele probleem met het hardlopen. Ik vind er niks aan! In een vorig leven (voor de kinderen er waren) deed ik redelijk fanatiek aan tennis. Daar kon ik tenminste iets winnen, omdat het altijd om een wedstrijd gaat, en dat gevoel mis ik denk bij het hardlopen. Ik zie geen doel, of beter gezegd, ik voel geen doel. Het is nu vooral een wedstrijd met mezelf. Toch wil ik het niet opgeven en wil ik perse die tien kilometer lopen, want als ik dit doel opgeef, voel ik me ook een loser. Misschien moet ik wel terugkomen op die ‘tien’ en teruggaan naar een haalbare ‘vijf’. Deze vraag leg ik morgen neer bij Elske: wat is een realistisch sportdoel voor mij? Ik hoop dat ik blij word van het antwoord.’

Lees ook:

Flair Fit en Gezond: Dit zijn de beste sportapps

Flair Fit en Gezond Challenge 2017: wat voor lichaam heb jij?

9 fabels & feiten over afvallen