Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bizar kraambezoek

Bizar kraambezoek

Bizar kraambezoek

Elke zondag zetten we een populair topic – voor en door moeders – van het VIVA forum in de schijnwerpers. Deze week: bizarre ervaringen met kraambezoek. Ook meepraten? Deel je mening in het kraamtijd-klaagtopic of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

Idiote cadeaus, gasten die uren blijven zitten, lekkende tieten terwijl de buurman net effe komt kijken… Kraambezoek is niet altijd even makkelijk, weten de VIVA-forummers. Deze moeders vertellen over hun bizarre ervaringen.

  • “Heel fijn al die tantes die na een telefonische afwijzing toch ineens op de stoep staan, want: ‘Ik mocht ook al niet bij je bevalling zijn.’”
  • “Mijn kraambezoek bleef vijf uur hangen toen mijn dochter drie dagen oud was. Ze hadden er twee uur voor gereden, dus ik durfde ze niet weg te sturen. Toen ik in tranen uitbarstte, snapten ze eindelijk dat ik er genoeg van had.”
  • “Mijn schoonmoeder presteerde het om in het ziekenhuis met een beker koffie boven de baby te hangen. Mijn man en ik hebben drie keer moeten zeggen dat ze de koffie moest wegzetten. Begreep ze totaal niet.”
  • “Onze oudste was net geboren en mijn schoonouders namen als kraamcadeautje mee: een begrafenisverzekering. Want de premie is zo lekker laag als je die meteen afsluit. En bedankt.”
  • “Mijn opa en oma, met wie ik al jaren geen contact meer heb, hingen vanaf week 36 ineens aan de telefoon. Dat ze niet meer langs mochten komen voor de bevalling vonden ze al niet leuk, maar toen ik zei dat ze het ook niet in hun hoofd moesten halen om in de eerste twee weken na de bevalling langs te komen, waren ze helemaal not amused.”
  • “Mijn tante pakte mijn dochter op terwijl ik overduidelijk een rooklucht aan haar handen rook. Ik ben niet anti-rook, maar dit vond ik echt niet prettig.”
  • “Direct na mijn bevalling wilde mijn schoonmoeder met een tante van mijn man langskomen die ik nog nooit had gezien. Mijn dochter was twee dagen oud! Ik heb gezegd dat ze best mochten komen, maar een paar weken later. Mijn man was het volledig met mij eens; hij had haar ook al tien jaar niet meer gezien. Mijn schoonmoeder was zwaar beledigd en die tante is niet meer geweest.”
  • “Vrienden die op kraambezoek kwamen vroegen of ik mezelf niet even netjes aan moest kleden; mijn joggingbroek kon echt niet, vonden ze.”
  • “Drie mensen met een koortslip kwamen in één week tijd op bezoek, het leek wel of onze halve familie en vriendenkring ermee besmet was. Ze meldden het telkens pas aan de deur, waardoor wegsturen heel moeilijk was. Ik heb me daar echt ellendig van gevoeld.”

Wat is jou bizarste ervaring met kraambezoek? Laat het hieronder weten.

Lees ook de andere VIVA Mama Forumdagen:
De peuterpuberteit: zo deal je ermee
Bevallingstaboes: dát hadden ze niet verteld
Goed bevallen: aanraders voor in de ziekenhuistas
Babytips die je zelf had willen krijgen
Na de bevalling, ga ik…
De grappigste opmerkingen over fles- en borstvoeding.
De bizarste kraamcadeaus
Wat hebben de zwangerschapshormonen jou laten doen?
Bevallingsbloopers
Hilarische kinderuitspraken
Lompe opmerkingen in de kraamtijd
Wat vind jij de meest bizarre kindernamen?
Voor welke gebeurtenis schaam jij je diep als moeder?

Tekst: Elfi Voorhuis | Beeld: iStock