Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Bier maakt je mooi!

Bier maakt je mooi!

Bier maakt je mooi!

Er zijn genoeg vooroordelen over wat bier met je doet. Denk bijvoorbeeld aan de bierbuik of allerlei andere fabels over hoe ongezond bier is. Bier is gezond en bij het drinken van 1 bier voor de dames per dag en 2 bier voor de mannen heb je minder gezondheidsrisico’s. Daar komt nog bij: bier maakt je mooi!

Niet alleen zorgt het drinken van maximaal 2 glazen bier per dag er juist voor dat het risico op hart en vaatziekten en diabetes wordt verlaagd. Ook botten en spieren hebben baat bij een kleine hoeveelheid hop per dag. Daarbij werkt hop medicinaal: het is rustgevend en slaapverwekkend. Mensen die met moeite in slaap komen kunnen in de avonduren gerust een glas bier drinken. Of vul je kussen met hop, je slaapt snel in. En daar roep ik maar weer extra bij, met mate. Want zodra die twee pintjes wordt overschreden holt het effect achteruit.

Goed voor de huid
Men heeft al lange tijd geleden uitgevonden dat bier en gerst heel goed voor de huid is. Misschien dat je niet gelijk denkt aan een Pale Ale pedicure of aan een honing en gerst gezichtsbehandeling. Of een heerlijke gerst lichaamswrap. Toch is het juist dát wat er voor zorgt dat we heerlijk ontspannen aan een oppepper werken. Steeds meer spa’s bieden behandelingen aan met bier en ingrediënten van bier. Ook steeds meer vrouwen stappen over de bierdrempel en gaan dit ongewone ingrediënt gebruiken.

Bah dat stinkt!
Nee, echt niet! Verschillende salons en spa’s in Nederland en het buitenland verzekeren iedereen dat het absoluut niet stinkt. Je zult zelfs niet naar bier ruiken! Het enige wat er gebeurt, is dat je een mooie glans krijgt en je huid lekker zacht aanvoelt.

In Tsjechische Welness centra zijn ze inmiddels zover dat bier ook in grote hoeveelheden wordt gebruikt. De grote attractie is het geheel onderdompelen in een bierbad. Voor mij toch echt een ultieme droom. Het is een enorm succes en het bier in de baden is een heilzaam recept van mineraalwater en speciaal donker badbier: een mix van hop, kruiden en biergist.

Ben je nog niet uitbehandeld met bier? Dan kan je altijd nog biershampoo gaan gebruiken. Dit is toch wel het meest bekende beauty trucje. Je haar met bier wassen zorgt voor meer glans. De gist en hop (die in bier zitten) geven de haarschacht meer volume. Glanzende lokken, minder haaruitval en een stevige bos haar is wat de beloftes zijn. Het leuke is dat zelfs heel veel celebrities de biertruc kennen en gebruiken. Catherine Zeta Jones bijvoorbeeld die haar beauty liefde voor het gebruik van biershampoo niet onder stoelen of banken steekt. Mocht je je haar wassen met bier, dan moet je wel rekening houden met een biergeur die je lokken een paar dagen vasthoudt.

Proost op innerlijke en uiterlijke verzorging!
CC foto: jonathan_hamner