Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: wie een goed slaapritme heeft, heeft meer succes in het leven

Bewezen: wie een goed slaapritme heeft, heeft meer succes in het leven

Bewezen: wie een goed slaapritme heeft, heeft meer succes in het leven

Een goede nachtrust is belangrijk. Als we goed slapen voelen we ons beter en presteren we ook beter. Het is dan ook niet zo gek dat onderzoek uitwijst dat wie een goed slaapritme heeft, ook meer succesvol is. 

Lees ook: Slapend slank worden: doe de ‘Napercise-workout’

Onderzoek
Medewerkers van het Brigham and Women’s Hospital hebben onderzoek gedaan naar het effect van slaap en een slaapritme op onze prestaties. Dat wij als mensen voldoende slaap nodig hebben om goed te presteren, is al langer duidelijk. Deze onderzoekers beweren nu de sleutel tot een goede nachtrust en dat succes gevonden te hebben. Het gaat er niet per sé om dat je 8 of 9 uur slaapt, maar vooral routine is belangrijk. Nachten van 4 uurtjes compenseren met nachten van 12 uren is bijvoorbeeld uiterst ongezond.

Uit het onderzoek bleek dat studenten met een onregelmatig slaapritme gemiddeld lagere cijfers haalden. Ook drukten zij vaker op snooze, maar hadden ze ook meer moeite om in slaap te komen. Dit alles heeft te maken met een verstoorde aanmaak van melatonine, het hormoon dat ons helpt om te slapen.

Goed ritme
De onderzoekers adviseren dan ook om te zorgen dat je iedere dag op het zelfde moment naar bed gaat en ook op het zelfde moment weer opstaat. Hierdoor raakt het melatonine hormoon weer in balans en zet je eigenlijk de interne klok van je lichaam weer goed. Zij beloven een mooi resultaat: meer energie, betere concentratie en meer succes. Om je nachtrust te verbeteren adviseren zij ook nog meer tijd buiten te besteden en minder tijd achter de computer door te brengen.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10
Bron: DailyMail