Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: vrouw komt altijd beter uit een scheiding

Bewezen: vrouw komt altijd beter uit een scheiding

Bewezen: vrouw komt altijd beter uit een scheiding

Zit je na een relatiebreuk huilend op de bank met een grote bak Ben & Jerry’s? Niet doen joh. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een vrouw áltijd beter uit een scheiding komt dan haar ex. 

Loopt je ex zonder zorgen rond terwijl jij in zak en as zit? Het is gewoon een kwestie van tijd tot jij terug on top of the world bent. Onderzoekers van de Binghamton University en de University College London hebben een onderzoek afgenomen bij 5.705 personen in 96 landen. Ze vroegen om hun fysieke en emotionele pijn na een scheiding een score te geven. Ze ondervonden dat vrouwen zowel fysiek als emotioneel meer last hebben meteen na de scheiding, maar dat de rollen omgekeerd zijn na een bepaalde periode.

Scheiden doet minder lijden

De studie, die werd gepubliceerd in Evolutionary Behavioral Sciences, wijst uit dat vrouwen uiteindelijk sterker uit een scheiding komen dan de man. Als ze wat tijd gehad hebben om het allemaal een plekje te geven, kunnen ze zich beter over de breuk heen zetten. De basis achter deze theorie ligt bij onze voorouders. Vrouwen hadden meer te verliezen wanneer ze een relatie aangingen met een man. Zo hadden ze aanvankelijk meer verdriet wanneer hun relatie op de klippen liep. Wanneer een man uiteindelijk besefte dat hij terug zou moeten vechten om de aandacht van andere vrouwen, drong het verlies pas echt door.

Mannen kroppen hun emoties vaak op en doen alsof er niks aan de hand is. Vrouwen zijn nu eenmaal beter in het verwerken van hun emoties. Daarom kunnen mannen een breuk vaak niet volledig achter zich laten.

Om met Cher te zingen… ‘Cause I’m strong enough…

Lees ook: