Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: studeren kan ongewenste gevolgen hebben!

Bewezen: studeren kan ongewenste gevolgen hebben!

Bewezen: studeren kan ongewenste gevolgen hebben!

Het staat bij veel twintigers bovenaan de wensenlijst, en is een mijlpaal voor velen: het binnenslepen van een diploma van een goede universiteit. Want hiermee heb je immers veel garantie op een goede baan in de toekomst. Toch is de werkelijkheid volgens een nieuwe studie van Intergenerational Foundation soms anders.  

Verrassend onderzoek
Uit de studie komt een verrassende uitslag naar voren, die ons wel even heeft laten schrikken. Want de meesten van ons hebben een flinke studieschuld, en wanneer je nu nog studeert heb je zelfs gelijk een lening aan je broek hangen. We dachten dat het ’t allemaal meer dan waard zou zijn en zich zou terugbetalen in de toekomst, maar uit dit onderzoek blijkt nu dat dit soms helemaal niet het geval is.

Studieschuld
Veel studenten worstelen namelijk met de terugbetaling van hun studieschuld. Omdat de gemiddelde studieschuld blijft stijgen, zou de prijs die je voor je studie betaalt op lange termijn je toekomst in de problemen kunnen brengen. De studie beweert namelijk dat er een zeer kleine kans is dat de studenten hun volledige studieschuld kunnen terugbetalen, wat ervoor zou zorgen dat je door de schuld permanent krap bij kas zou komen te zitten.

Snelticket naar goed salaris
Het onderzoek is gebaseerd op het Engelse schoolsysteem, waar de kans heel groot is dat het bijlenen je verdere leven beïnvloedt. (behalve als je afgestudeerd bent aan Oxford en dokter bent geworden dan). Een universitaire titel is daarbij, vooral in de huidige lastige economische toestand, zeker geen snelticket naar een goed salaris. Hierbij zou het gevaar volgens dit onderzoek bestaan dat er een ‘chuld-genererende cyclus’ in stand wordt gehouden, waar alleen degenen die het systeem runnen (zoals de universiteiten zelf) baat bij hebben.

Dit klinkt vrij verontrustend, maar studeren heeft natuurlijk ook heel veel positieve gevolgen! Wat vind jij van een universitair diploma?

Bron: Glamour

Lees hier meer interessante onderzoeken!