Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > BEWEZEN: een slechte baas kan schadelijker zijn dan meeroken

BEWEZEN: een slechte baas kan schadelijker zijn dan meeroken

BEWEZEN: een slechte baas kan schadelijker zijn dan meeroken

Stoor je je mateloos aan je baas? Heeft hij op alles wat je doet commentaar en maakt hij je het leven zuur? Dan moet je zo snel mogelijk op zoek gaan naar ander werk als je niet wilt dat je gezondheid verslechtert. Dat werd zojuist wetenschappelijk bewezen.

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Harvard en die van Stanford, zou een slechte baas dezelfde invloed op zijn werknemers hebben als meeroken. Je baas kan met andere woorden je gezondheid stevig schaden. Slik.

Stress = slechte gezondheid
Na maanden research hebben de onderzoekers ontdekt dat stress op het werk (wat vaak het gevolg is van een hiërarchische onenigheid) even schadelijk is voor de werking van het menselijk lichaam als de blootstelling aan sigarettenrook. Werknemers die heel wat stress op het werk ervaren door hun baas zijn dus vatbaarder voor gezondheidsproblemen.

Hoe meer je doet, hoe meer men van jou verwacht
Een ander punt dat duidelijk benadrukt werd in de studie is dat hoe beter een werknemer presteert, des te meer zijn baas van hem zal vragen. De cijfers bewijzen het: als je een baas hebt die nooit tevreden lijkt te zijn over jouw prestaties, heb je 35% meer kans op ernstige gezondheidsproblemen. Doe er dus iets aan nu het nog kan!

Bron: BuzzHearts

Lees ook: