Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Bewezen: door slaaptekort krijg je meer honger

Bewezen: door slaaptekort krijg je meer honger

Bewezen: door slaaptekort krijg je meer honger

Merk je ook dat je veel meer aan het snaaien bent als je slecht hebt geslapen? Dat is niet zo gek. Door slaaptekort kun je namelijk meer trek krijgen.

Hoe kan dat? Uit onderzoek van de universiteit van Chicago en de universiteit van Brussel blijkt dat je lichaam door te weinig nachtrust meer lipiden aanmaakt. Dit zijn vetachtige stoffen die in je bloed belanden en onder meer het stofje endocannabinoïde bevatten. En laat dat er nou voor zorgen dat eten net iets fijner aanvoelt dan normaal en je dus trek krijgt in alles. Daarnaast krijgt je lichaam ook simpelweg te weinig energie door jouw gebroken nacht, en dat tekort wordt opgevuld met zo veel mogelijk calorieën.

Buffet

Dit alles is getest door deelnemers met verschillende slaappatronen, die de hele dag door mochten schransen van een groot buffet. De mensen die maar 4,5 uur slaap per nacht sliepen, aten hier veel meer van dan de groep die wel de hele nacht doortukte. Zo zie je maar meer hoe belangrijk slaap voor je is.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron NSMBL | Beeld Shutterstock