Bewezen: rommelige mensen zijn creatief en intelligent Beeld
Bewezen: rommelige mensen zijn creatief en intelligent

Bewezen: rommelige mensen zijn creatief en intelligent

Op jonge leeftijd leer je al dat opruimen belangrijk is. Zo moet je kamer er netjes uitzien, mag je geen kleren op de grond laten slingeren, en lege verpakkingen moeten rechtstreeks de vuilnisbak in. Toch heeft rommelig zijn ook zo zijn voordelen…

Ideeën

Onderzoek van de Universiteit van Minnesota heeft aangetoond dat rommelige mensen creatief en intelligent zijn. Zo produceren ze evenveel ideeën als iemand die wél netjes is en bij wie je thuis geen kruimeltje kunt bespeuren. Nog beter zelfs: vaak zijn hun geniale gedachten zelfs een tikkeltje creatiever en interessanter.

Outside the box

Het onderzoek toont ook aan dat rommelige mensen eerder geneigd zijn om nieuwe dingen te proberen en om outside the box te denken. Zo kozen ze vaak voor een nog onbekend product in plaats van een product dat ze al kenden.

Alleen maar nette mensen

Toch hebben we ook goed nieuws voor de neat freaks onder ons. Jullie zijn dan weer eerder geneigd om geld te geven aan een goed doel en ook op gebied van voeding maken jullie vaak verantwoorde keuzes.

Bron: Flair.be

Tekst: Sandie Stroobants

Lees ook:

wordpress_beheer.nl@sanoma.com

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden