Bewezen: na zoveel dagen geeft koffie je geen energieboost meer Beeld
Bewezen: na zoveel dagen geeft koffie je geen energieboost meer

Bewezen: na zoveel dagen geeft koffie je geen energieboost meer

We houden allemaal stevig vast aan ons kopje koffie in de ochtend, voor een flinke energie boost. Maar is dat wel terecht? Geeft cafeïne je elke dag dat ene sprankeltje energie meer dat ervoor zorgt dat je de hele dag lang stralend rondhuppelt?

Helaas, pindakaas. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat dat niet het geval is. Het Walter Reed Army Institute of Research onderzocht hoeveel dagen op een rij cafeïne je een energie boost kan blijven geven. En wat bleek? De eerste twee dagen kan koffie je inderdaad meer energie geven, maar op dag drie is een koffietje drinken wel lekker, maar heeft het volledig geen effect meer op je energiepeil

Een groep van 48 respondenten - niet verbijsterend representatief, we know - mocht vijf dagen lang slechts vijf uur per nacht slapen. De ene groep kreeg dagelijks 400 mg cafeïne toegediend terwijl de andere groep een placebo kreeg. Nadien bleek dat de testgroep die dagelijks cafeïne toegediend kreeg, de eerste twee dagen wel degelijk alerter was dan de andere groep. Maar vanaf dag drie waren ze gewoon even afwezig als de placebogroep.

Maar ach. Wij houden van koffie en vrezen dat zelfs dit onderzoek daar niets aan zal kunnen veranderen. Oeps!

Bron: Flair.be

Tekst: Robine van Tilburg

Lees ook:

Anne-Flore Muller

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden