Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > BEWEZEN: mensen die zich opvallend kleden, zijn vaker jaloers

BEWEZEN: mensen die zich opvallend kleden, zijn vaker jaloers

BEWEZEN: mensen die zich opvallend kleden, zijn vaker jaloers

Iedereen heeft wel zo’n vriend of vriendin – niet bang om een paarse bontjas te rocken op het schoolplein, of te kiezen voor een opvallende hoed tijdens een bruiloft. Zelden spelen ze op safe en zelfs voor een tripje naar de supermarkt zien ze er piekfijn – zij het iets hysterisch – uit.

“Wat een zelfvertrouwen,” denk je misschien terwijl je je extravagante bestie richting de tram ziet paraderen – maar niets is minder waard. Onderzoek wijst namelijk uit dat juist de mensen die zich extravagant kleden vaak meer onzeker en jaloers zijn dan grijze muisjes.

Zonnebril

Dat blijkt tenminste uit een onderzoek naar consumentengedrag dat werd gepubliceerd het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Consumer Psychology. Een aantal deelnemers werden blootgesteld aan vijf verschillende experimenten. In één van die experimenten moesten ze een zonnebril kiezen om te dragen naar een feestje. De ene helft van de groep ging zogenaamd naar een formeel werkfeest, de andere groep ging naar een fictief verkleedfeest van vrienden.

giphy

In beide groepen – dus onafhankelijk van het feestje ze naartoe gingen – kozen de mensen van wie eerder was aangetoond dat ze gemiddeld meer jaloerse neigingen hadden voor een opvallende zonnebril.

Extravagant

Xun Huang, de hoofdonderzoeker, suggereerde dat ze dergelijke gedragingen al eerder hadden opgemerkt in onderzoeken bij kinderen die jaloers zijn op hun broertje of zusje, of werknemers die jaloers zijn op hun collega’s. Jaloerse mensen willen de aandacht die ze niet krijgen zich toch op een bepaalde manier toch toe-eigenen – zelfs als ze het risico lopen uitgelachen of in het openbaar vernederd te worden. Onbewust kiezen ze dus eerder voor extravagante outfits.

Iets om over na te denken als je je outfit voor vanavond aan het uitzoeken bent..

 

Lees ook:

Bron: Metro.co.uk