Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > BEWEZEN: Mensen met een donker gevoel voor humor zijn slimmer

BEWEZEN: Mensen met een donker gevoel voor humor zijn slimmer

BEWEZEN: Mensen met een donker gevoel voor humor zijn slimmer

Kunnen grapjes wat jou betreft niet macaber genoeg zijn? Worden mensen soms een beetje stil van jouw wrange humor? Of zijn ze zelfs beledigd? Troost je dan met de gedachte dat je gewoon veel te slim voor ze bent. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat mensen met een donker gevoel voor humor slimmer zijn.

Een nieuwe studie liet 156 deelnemers macabre stripjes uit The Black Book van Uli Stein beoordelen. Voor het onderzoek, dat uitgevoerd werd door de Universiteit van Wenen, moesten de mensen zeggen of ze de grap begrepen, of ze het goed vonden en of ze het stripje verrassend, vulgair of juist interessant vonden. De deelnemers werden vervolgens getest op hun verbale en nonverbale intelligentie, stemming en agressiviteit.

Complex

De mensen die de duistere humor van Stein konden waarderen, scoorde hoger op verbale en nonverbale intelligentie – en juist lager op agressie. Hoewel het maar een kleine studie is, vermoedden wetenschappers dat er wel degelijk een link bestaat tussen intelligentie en een donker gevoel voor humor. Omdat het vaak een meer complexe vorm van humor is, begrijpen minder intelligente mensen de grap simpelweg niet altijd.

Da’s iets om in je achterhoofd te houden als jouw hilarische grap weer eens wordt onthaald met een ijzige stilte.

Lees ook:

Bron: Cosmopolitan UK