Bewezen: Mannen zorgen voor hoofdpijn! Beeld
Bewezen: Mannen zorgen voor hoofdpijn!

Bewezen: Mannen zorgen voor hoofdpijn!

We hadden al een vermoeden, maar nu is het ook wetenschappelijk bewezen: van mannen krijg je hoofdpijn. Onderzoekers van de universiteit van Indiana hebben aangetoond dat vrouwen die veel met mannen samenwerken meer last hebben van stress en hoofdpijn.

Twijfel

Voor het onderzoek namen ze een aantal beroepen onder de loep waar het percentage vrouwen op de werkvloer slechts %15 was. Ze ontdekten dat deze vrouwen onzekerder zijn en meer aan hun capaciteiten twijfelen dan vrouwen die in een omgeving met een lager percentage aan mannen werken.

Stress

Ook werd er naar het stress niveau van deze vrouwen gekeken. Gewoonlijk schommelt het niveau van het stresshormoon cortisol gedurende de dag, je kent het wel: het ene moment ben je super relaxed en het andere moment sta je stijf van de stress. Deze vrouwen kampten echter de hele dag met een ongezond stresspatroon. En meer stress zorgt dan weer voor klachten als hoofdpijn en een grotere kans om ziek te worden!

Bron: metrotime.be

Lees ook:

Eet je gezond dit voorjaar!

De reden waarom mooie meisjes vaak single zijn

Het beste medicijn? Een orgasme!

Marte Westdijk

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden