Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > BEWEZEN: deze kleur wijn geeft je de ergste kater

BEWEZEN: deze kleur wijn geeft je de ergste kater

BEWEZEN: deze kleur wijn geeft je de ergste kater

Het begrip ‘koppijnwijn’ kennen we maar al te goed. Je trekt samen met je vriendinnen een fles open en de volgende dag heb je een monsterkater. Dat kan natuurlijk iets te maken hebben met dat jij weer de altijd de aller-allergoedkoopste wijn uit het rek vist, maar de kleur schijnt er ook iets mee te maken te hebben.

Steve Allsop, een professor aan het National Drug Research Institute in Perth, heeft bewezen wat net de oorzaak is van je kater. Blijkbaar heeft het allemaal te maken met congeners. Deze bepalen de kleur en de smaak van alcoholische dranken. Hoe meer congeners, hoe sterker je drankje.

wijn6

Als we dit op wijn toepassen, weten we meteen dat rode wijn voor de ergste kater zorgt. Natuurlijk kunnen we niet alle schuld op dit element schuiven. Iedereen weet dat een nota bene transparante Gin&Tonic voor een stevige kater kan zorgen – dus hoe zit dat dan?

katerross
Zo spelen er verschillende andere factoren ook een rol. Mix je verschillende soorten alcohol door elkaar? Ook je metabolisme en hoe snel je drinkt zijn belangrijk. Om een kater te vermijden, is het vooral belangrijk dat je met mate drinkt. Probeer zeker ook om voldoende water te drinken!

 

Lees ook:

Beeld: Giphy