Bewezen: intelligente mensen worden gelukkiger van alleen zijn! Beeld
Bewezen: intelligente mensen worden gelukkiger van alleen zijn!

Bewezen: intelligente mensen worden gelukkiger van alleen zijn!

Word jij dolgelukkig van een avondje alone time en voel je je compleet zen wanneer je in je eentje op pad gaat? Dan zullen veel mensen je al snel als 'einzelgänger' afschrijven en je niet begrijpen. Maar vanaf nu heb je een briljant antwoord, want kennelijk komt het omdat je simpelweg erg intelligent bent!

Geluk

Recent onderzoek wijst namelijk uit dat intelligente mensen gelukkiger worden van tijd alleen doorbrengen, dan tijd met anderen te spenderen. Het onderzoek werd uitgevoerd door de British Psychological Society onder 15.000 Britse mannen en vrouwen van 18 tot en met 28 jaar. De respondenten werden aan de tand gevoeld over hun huidige woonsituatie, hun sociale leven en geluk.

Happy on your own

Uit het onderzoek kwamen allerlei verrassende inzichten naar voren. Maar een heel opvallende uitkomst ging over de intelligentie van mensen die graag alleen zijn: ‘more intelligent individuals experience lower life satisfaction with more frequent socialization with friends.” Maar dat was niet de enige opzienbarende uitkomst. Want ook kwam naar voren dat mensen die in grote steden wonen minder gelukkig zijn, dan mensen die op het platteland komen.

Jagen

Hoe dat komt? Het onderzoek wijst uit dat dit komt omdat we kennelijk nog steeds het gelukkigste worden van leven in kleine gemeenschappen, waarbij we onze vrienden en familie regelmatig zijn. Net als in de good old days, toen de mens nog in groepen ging jagen. Dit onderzoekt vertelt natuurlijk iets over de gemiddelde mens, en dus hoef je je écht geen vreemde eend in de bijt te voelen wanneer jij juist ontzettend gelukkig bent in een grote, bruisende stad. Wat kies jij: dorp of stad?

Anne-Flore Muller

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden