Bewezen: hulp in de huishouding maakt gelukkiger Beeld
Bewezen: hulp in de huishouding maakt gelukkiger

Bewezen: hulp in de huishouding maakt gelukkiger

Hoe luier, hoe gelukkiger? Yep, het lijkt erop. Internationaal onderzoek wijst uit dat een mens die af en toe vrije tijd voor zichzelf ‘koopt’, gelukkiger is.

Meer dan 6000 respondenten in vier landen vulden een vragenlijst over vrijetijdsbesteding en uitgaven in. Het onderzoek concludeerde dat wie maandelijks wat vrije tijd ‘koopt’, gelukkiger is dan wie dit niet doet, ongeacht hoe rijk of arm een persoon is.

Lees ook Bewezen: gelukkigere relatie door groter lengteverschil

Geluk is meer waard dan geld

Professor dr. Rene Bekkers, hoogleraar filantropie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, werkte mee aan het onderzoek en verduidelijkt de conclusie: 'Geld maakt niet per se gelukkiger, maar de manier waaróp je je geld uitgeeft, maakt wel degelijk een verschil.'

Wie een hekel heeft aan schoonmaken of koken, kan dus maar beter regelmatig een hulp in de huishouding laten komen en maaltijden aan huis laten leveren. Je wordt er zowel op korte als op lange termijn gelukkiger van.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Flair

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden