Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Onderzocht: zijn gluten slecht voor je huid?

Onderzocht: zijn gluten slecht voor je huid?

Onderzocht: zijn gluten slecht voor je huid?

Gluten staan bij veel fit girls en health freaks al langere tijd op de lijst met boosdoeners. Zo zou het eten van gluten voor gewichtstoename zorgen, je een opgeblazen gevoel geven en voor de welbekende after dinner dip zorgen. Maar nu schijnen gluten dus ook slecht voor je huid te zijn.

Wat zijn gluten?

Gluten zijn een proteïne die je onder andere vindt in tarwe en andere graansoorten, en kun je als een soort ‘lijm’ zien die de andere ingrediënten van bijvoorbeeld het brood bij elkaar houdt. Het geeft jouw warme broodje uit de oven die bekende ‘doughy‘ textuur. Wanneer je coeliakie hebt kun je echt geen gluten eten, maar er is ook een grote groep mensen met een gevoeligheid voor gluten.

Je bent wat je eet

‘Je bent wat je eet’. ’t Is een slogan die wij écht niet meer kunnen horen, en vooral heel erg negeren tijdens een onverwachts bezoekje aan onze favo pizzeria. Maar toch schijnt dit meer dan waar te zijn. Dr. Frank Lipman van de Be Well Brand vertelt dat gevoeligheid voor voedsel vaak te zien is op je huid. Heb je last van exzeem? Of willen die puistjes maar niet verdwijnen? Dan is dat volgens Frank een teken dat er iets in je voedselpatroon aangepast moet worden. En hij vertelt dat de boosdoener voor de huidklachten bijna altijd gluten zijn.

Dus?

Gluten zijn niet voor iedereen slecht, en hoef je zeker niet per direct helemaal weg te laten. Maar af en toe proberen te minderen met het eten ervan is zeker geen slecht idee, en al helemaal niet als je al langere tijd worstelt met hardnekkige huidproblemen. Dan mag een bezoekje aan de dokter voor een allergietest het eerste op je to-do lijstje worden!

Lees ook:

Bron: Popsugar