Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: een lui weekend hebben is hartstikke gezond

Bewezen: een lui weekend hebben is hartstikke gezond

Bewezen: een lui weekend hebben is hartstikke gezond

Heb je dit weekend even helemaal geen zin om iets actiefs te doen? Dit is helemaal niet erg! Het is bewezen dat een lui weekend hartstikke gezond voor je is. 

Lui weekend

Je zult denken dat actief bezig door bijvoorbeeld te sporten juist heel goed voor je is. Maar je lichaam heeft ook ontspanning nodig. We hebben allemaal een druk leven met werk, het gezin, hobby’s, ect. Het is dan verstandig om af en toe een lui weekend in te plannen. Zo’n weekend waarin je eerst heerlijk kan uitslapen en je pyjama de dresscode is. Slaap je doordeweeks te weinig? Volgens onderzoekers is het dan een goed plan om in het weekend drie tot vier uur extra te slapen.

Film kijken

Verveel je je snel met een lui weekend? Onderzoekers adviseren een filmmarathon. Humoristische film laten je extra ontspannen en zijn daarnaast ook goed voor je hart. Wil je ook in je luie weekend extra calorieën verbranden? Kies dan voor een enge film. Heb je nog geen inspiratie voor leuke films? Met deze leuke herfstfilms kom je zeker weten in de herfststemming.

Lees ook
Dankzij deze schoonmaaktips kun je veel langer van je weekend genieten

Boeken lezen

Het lezen van boeken is goed voor je mentale gezondheid. Je kunt namelijk verschillende personages en hun emoties ontdekken. Dit zorgt ervoor dat je meer in contact komt met je eigen gevoelens.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images