Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: babytalk is goed voor je kindje!

Bewezen: babytalk is goed voor je kindje!

Bewezen: babytalk is goed voor je kindje!

Zolang je geen kinderen hebt, kun je je mateloos irriteren aan het hoge stemmetje wat mensen opzetten wanneer ze tegen hun baby praten. Maar zodra je zelf kinderen hebt of even op je neefje moet passen, betrap je jezelf ineens op babytalk. Maar schaam je niet, want nu blijkt dat dit stemgebruik heel goed voor de ontwikkeling van de baby is!

Educatieve waarde
Want recent onderzoek van de Rutgers Universiteit wijst uit dat babytalk niet iets is wat we doen uit gewoonte, en het blijkt zelfs meer te zijn dan een instinct. Want aan het aanpassen van je complete woordenschat én intonatie wanneer je met een baby praat, zit een hele educatieve waarde!

Taalontwikkeling
En wel hierom: wanneer we met ons kindje – of oppaskindje/neefje/zusje – praten, hebben we de neiging de meest belangrijke woorden en zinnen van de taal die de baby moet leren extra te benadrukken. Dit gaat als vanzelf, maar is heel erg goed voor de taalontwikkeling van het kindje in kwestie. Want doordat de belangrijkste woorden extra benadrukt worden, is het voor de baby gemakkelijker om de woorden die ze horen om te zetten in speaking skills. Lekker blijven brabbelen, dus!

Bron: Purewow

Lees ook: