Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Beter een goede buur, dan een verre vriend

Beter een goede buur, dan een verre vriend

Beter een goede buur, dan een verre vriend

Beter een goede buur…? Je buren hoeven natuurlijk niet je beste vrienden te zijn, maar van een goede relatie met je buren kun je alleen maar profijt hebben. 10 tips.

1. Bekijk wat er wordt georganiseerd of bedenk zelf iets
Het meest populaire Burendag idee, zo kwam uit een onderzoek van Douwe Egberts en het Oranje Fonds naar voren, is ‘actieve sport- en spelmiddag met de buurt’. Gevolgd door ‘het schoonmaken en opfleuren van de buurt’. Niet alleen buren komen in actie, ook vele buurt- en wijkverenigingen vieren Burendag. Zij houden in het hele land Open Huis en organiseren activiteiten voor de buurt.
2. Bied spontaan iets aan, bijvoorbeeld op de huisdieren passen als de buren weg zijn. Of breng eens een zelfgemaakte taart.
3. Heb je kinderen? Nodig de buurjongetjes/buurmeisjes die vaak met jouw kind spelen ook eens uit bij jou thuis. Meteen een goede gelegenheid om een kopje thee te drinken met hun moeder.
4. Groet je buren altijd als je ze buiten tegenkomt.
5. Huisdieren zijn natuurlijk altijd handig als aanknopingspunt. Als je hond uitlaat, kun je misschien afspreken om met een buurvrouw samen de honden uit te laten. Komt de kat van de buren vaak in jouw tuin en heb je zelf ook een kat, dan kun je de buurvrouw eens aanspreken of die mooie kat van haar is.
6. Kijkt je partner wel erg vaak naar de buurvrouw? Spreek haar daar eens over aan. Het is beter als je jaloezie wordt uitgesproken, dan dat je er mee rond blijft lopen. Waarschijnlijk heeft ze het helemaal niet door of kun je vragen waar ze die stijlvolle kleding heeft gekocht.
7. Zie je iets in de tuin van je buren wat je ook mooi vindt? Vraag dan waar ze het hebben gekocht. Iedereen vindt het leuk om een complimentje te krijgen, en misschien raken jullie zo in gesprek.
8. Is je buurvrouw erg druk met de kinderen en daardoor vaak chagrijnig? En ben je zelf ook vaak gestresst? Praat er eens over als je haar weer eens hoort mopperen dat het “allemaal te veel wordt”. Misschien kunnen jullie nog tips uitwisselen.
9. Zijn je buren van die types die altijd hun gordijnen dicht hebben? Lijkt het kortom alsof ze nooit thuis zijn? Dan valt er natuurlijk niets aan te veranderen. Concentreer je dan maar extra op je collega’s en vriendinnen.
10. Zijn je buren complete aso’s? Houd dan vol en blijf contact houden met de politie. Je verdient het niet om je dagelijks leven te laten verpesten door de buren, en al helemaal niet om te verhuizen naar een plek waar je het minder naar je zin hebt! Je kunt ook kijken op sites als www.infopolitie.nl of http://www.123mediation.nl