Bestrijd werkstress! Beeld
Bestrijd werkstress!

Bestrijd werkstress!

Zie je door de bomen het bos niet meer? Als taken en mails zich opstapelen, neemt ook de stress toe.

Probeer met deze tips die vervelende stressgevoelens de baas te zijn!

Dagplanning

Door al die verschillende taken die af moeten, kan er in je hoofd een grote warboel ontstaan. Probeer alles weer een beetje onder controle te krijgen door elke dag een lijstje te maken met punten die je wilt afwerken. Denk hierbij aan de prioriteiten en afwisseling tussen werkzaamheden. De hele tijd informatie zoeken op internet komt je al snel de strot uit, dus plan tussendoor een brainstormsessie met een collega. Daarnaast is het belangrijk om taken waar je tegenaan zit te hikken niet meer uit te stellen. Als deze eenmaal gedaan zijn, is het een enorme opluchting en kun je weer even ademhalen.

Tip: plan ook tijd in voor last-minute verzoekjes

Vraag om hulp

Kom je om in het werk? Bedenk dan dat jij niet de enige op deze aardbol bent. Schakel je collega’s eens in. Taken waar jij zo veel problemen mee hebt, zijn voor de ander misschien wel een peulenschilletje. Zoek samen naar een oplossing!

Daarnaast is het helemaal niet erg om bij je leidinggevende of collega’s aan te geven dat je het zo druk hebt. Misschien hebben ze het helemaal niet door en kunnen ze gemakkelijk wat taken van je overnemen.

Relax

Hoe druk je het ook hebt, uit onderzoek is gebleken dat je veel meer gedaan krijgt nadat je wat tijd voor jezelf hebt genomen. Doe in deze tijd bijvoorbeeld wat ontspanningsoefeningen; een paar minuten is al genoeg om even op adem te komen. Tijdens de lunchpauze is het beter om een korte wandeling te maken. Ga naar buiten en laad je gedurende een half uurtje helemaal op.

Bron: Universiteit van Twente

VrouwOnline.nl

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden