Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Tips om te besparen op boodschappen

Tips om te besparen op boodschappen

Tips om te besparen op boodschappen

Wil je geld besparen op de dagelijkse boodschappen? Dat kan heel simpel met deze tips.

Besparen boodschappen

Sta je met een boodschappenlijstje in de hand, klaar om naar de supermarkt te gaan? Lees eerst nog even dit!

Een gevulde buik

Voor de hand liggend, maar eentje die genoemd moet worden: ga geen boodschappen doen als je honger hebt. Je koopt dan te veel lekkers!

Voldoende energie

Wie wil besparen op boodschappen moet zorgen dat ze met voldoende energie de supermarkt in stapt! Het zit namelijk zo: Als je moe bent neemt je behoedzaamheid op dat moment af, waardoor je tijdens het boodschappen doen eerder voor verleidingen valt. Chocolade, koekjes, chips, te dure magnetronmaaltijden of bonbons… het verdwijnt met een beetje pech allemaal in je mandje. Kritische vragen als ‘Is dit niet te duur?’ of ‘Heb ik dit wel nodig?’ verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer je moe bent. Eerst even een dutje doen dus, of de supermarkt na werktijd vermijden! Het bespaart je een hoop geld.

Notitieboekje

Houd netjes bij wat je uitgeeft. Doe dit door het op te schrijven in een notitieboekje of download een app. Zo kun je met de app ‘Mijn huishoudboek’ een handig overzichtje maken van je inkomsten en (geplande) uitgaven. En zo zie je eenvoudig op welke boodschappen je kunt besparen.

Boodschappenlijstje

Maak thuis een lijstje met wat je écht nodig hebt en spreek af met jezelf dat je alleen dát mag kopen. Zo belandt er niet meer in je mandje dan de bedoeling was.

 

Succes! Wat is jouw tip?

Lees ook:
Enquete: maakt geld gelukkig?
Slimme trucs voor een goedkope vakantie
Van matras tot badkamermat: Wanneer vervangen?