Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Neurotisch tikken met je benen irritant? Het is juist goed voor je

Neurotisch tikken met je benen irritant? Het is juist goed voor je

Neurotisch tikken met je benen irritant? Het is juist goed voor je

Je herkent het vast wel, mensen die continu met hun benen aan het tikken en wiebelen zijn. Of misschien kun je het zelf soms niet laten. Het nerveus schudden met je benen komt vaak voor en meestal heb je het niet eens door dat je het doet. Het is dan ook een ergernis voor velen, maar het blijkt juist heel goed voor je te zijn.

De oorzaak

Er zijn veel oorzaken voor het trillen en ietwat neurotisch tikken met je benen. Naast de logische zenuwen, kunnen veel mensen ook niet stilzitten door te weinig concentratie of omdat ze last hebben van rusteloosheid.

Geen beweging

Nu we niet meer naar de sportschool kunnen en het weer soms zo verschrikkelijk is dat je zelfs je hond het eigenlijk niet wilt aandoen om naar buiten te gaan, zitten we meer stil. Naast dat je helemaal gek wordt van het constante zitten – zelfs Netflix maakt het niet beter – is het ook nog eens heel slecht voor je gezondheid. Het zorgt er namelijk voor dat de bloedtoevoer naar je benen afneemt. Op lange termijn kan het zelfs voor serieuze gezondheidsproblemen als de ontwikkeling van hart- en vaatziektes zorgen.

Lees ook:
De thuiswerk-burn-out: zo herken en voorkom je ‘m

Goed nieuws voor benentikkers

Uit een onderzoek van de Universiteit van Missouri blijkt dat het juist super gezond is om iedereen om je heen gek te maken met het getik. De bloedtoevoer naar je benen verbetert namelijk hierdoor, zeker als je dus stilzit de hele dag is dit een goede oefening. Wat misschien een kleine beweging lijkt, kan dus een grote verbetering zijn voor je gezondheid. Nu is het misschien een beetje extreem met al je collega’s het kantoor te laten schudden, maar nu we thuis zitten kun je lekker de hele dag gaan tikken met die benen, zonder dat je een ander irriteert. Let’s go.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: vriendin.nl | Beeld: Getty Images