Ben jij in oktober geboren? Dan ben je waarschijnlijk heel erg slim Beeld Getty Images
Ben jij in oktober geboren? Dan ben je waarschijnlijk heel erg slimBeeld Getty Images

Ben jij in oktober geboren? Dan ben je waarschijnlijk heel erg slim

Slim zijn, oud worden, humor hebben: het moment waarop je geboren bent, kan een hoop over je zeggen. Er zijn niet voor niets zoveel mensen die geloven in astrologie! De maand waarin je jarig bent kan dus ook invloed hebben op je intelligentie. En wat blijkt? Mensen die jarig zijn in oktober zijn slimmer dan anderen.

Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse National Bureau of Economic Research. Maar, het ligt volgens hen niet aan de stand van de sterren, maar aan het moment waarop je naar school gaat. Interesting!

Late leerling

Het moment waarop je naar school gaat, kan je intelligentie dus beïnvloeden, volgens het onderzoek. Als je in oktober geboren bent, ben je een late leerling en vaak een van de oudsten in de klas. Ze zijn daardoor verder in hun ontwikkeling en dat kan leiden tot betere prestaties. Zo komen deze oktober kinderen dus extra slim over.

Het beter presteren in de klas kan later betekenen dat je een goede studie kiest. Deze studie geeft je weer goede baangarantie en dat kan later ook betekenen dat je met met meer succes op de werkvloer staat.

Positief

Omdat de oudere leerlingen vaak beter in het licht staan bij de juffen en meesters, krijgen ze meer positieve aandacht. Dit kan ook een duwtje in de rug zijn: een lieve, moedgevende motivatie om goed te blijven presteren.

Lees ook Oeh la la: dit is de invloed van de herfst op jouw seksleven

De oudste, letterlijk

Dat je vroeger de slimste, en de oudste, van de klas was, zegt niet alleen iets over toen. Oktober kinderen leven vaak ook langer dan andere mensen, omdat ze sportieve genen hebben. Ze leven gemiddeld 160 dagen langer dan mensen die in andere maanden zijn geboren. Ook kan het lange leven komen doordat herfstkinderen vanaf héél kleins af aan al blootgesteld worden aan de herfst- en winter griepjes.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images

Lisa CostersGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden