Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ben ik intuïtief?

Ben ik intuïtief?

Ben ik intuïtief?

Hertje, 32: Wat betekent het als je als vrienden of partners ineens tegelijk aan hetzelfde denkt?

Of, je denkt net aan iemand en de telefoon gaat en het is de desbetreffende persoon? Helpt het echt om positieve gedachten naar een ander toe te sturen die het moeilijk heeft? Wat zegt het als er ergens een stemmetje in me zegt dat ik iets niet of juist wel moet doen, of dat ik moet oppassen?

Coach Esther
Dat zijn een heleboel vragen tegelijk. Het antwoord op deze vragen is : Intuïtie! En bij jou is dat vrij sterk ontwikkeld, als ik jouw vragen zo lees.

Intuïtie is van oudsher een overlevings mechanisme. Heel vroeger hadden wij dit nodig om aan te voelen of er gevaar dreigde of waar we het beste voedsel en water konden vinden. Dit wordt ook wel instinct genoemd. Intuïtie hebben we allemaal en dat heeft op zich niets te maken met spiritualiteit of paranormale vermogens. Het ‘probleem’ met intuïtie is dat wij het, in de moderne tijd, afgeleerd hebben om er naar te luisteren. En dat is heel jammer, want je intuïtie geeft vaak precies de juiste boodschap.

Wanneer jij en je partner of vrienden vaak dezelfde gedachten hebben, betekent dit dat jullie op dezelfde golflengte zitten. Gedachten zijn energie en het is mogelijk om dingen met je gedachten (het liefst positieve) te beïnvloeden. Dus om jouw vraag te beantwoorden: je kunt met gedachtenkracht iemand op afstand een hart onder de riem steken. Sommige mensen kunnen zelfs op afstand genezen.

Tips
Je kunt je intuïtie en gedachtenkracht ontwikkelen door goed te letten op wat je voelt en denkt. Een dagboekje bijhouden is daarvoor uiterst geschikt.

Je kunt het uitzenden van positieve, helende gedachten trainen door met een vriend of vriendin af te spreken dat je op een bepaald tijdstip positieve gedachten naar ze stuurt. Controleer daarna of jouw vriend(in) dit gemerkt of gevoeld heeft.