Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Auto voorverwarmen is geen goed idee

Auto voorverwarmen is geen goed idee

Auto voorverwarmen is geen goed idee

Zet jij ’s morgens ook je auto aan als het vriest? Zodat hij lekker warm is als jij klaar bent voor vertrek?

Als jouw goede voornemens iets met bewuster en zuiniger leven te maken hebben, moet je hier vooral mee ophouden! Het is juist helemaal geen goed idee om jouw auto voor te verwarmen. We noemen er vier.

Motorvermogen gaat achteruit
Het voorverwarmen van de auto is helemaal niet goed voor de motor. In stilstand werkt die namelijk niet efficiënt, waardoor de prestaties van de motor langzaam maar zeker achteruit gaan. Op de lange termijn kost dit je motorvermogen.

Uitstoot schadelijke gassen
Als een auto moet opwarmen terwijl het buiten min twee is, dan is de uitstoot van stikstofoxiden vier keer groter dan de uitstoot van een reeds opgewarmde motor. Voor Vluchtige Organische Stoffen geldt zelfs dat er acht keer zoveel wordt uitgestoten.

Kostenplaatje
Zo’n verwarmingssessie het kost geld. Elke dag de auto tenminste vijf minuten voorverwarmen levert jaarlijks niet alleen een CO2-uitstoot op van 220 kilo, maar kost ook nog eens zo’n € 40,- aan brandstof.

Rijdend warmt auto sneller op
Als je vooral gaat voor comfort, dan kun je beter een rondje rijden. Rijdend warmt de auto namelijk veel sneller op dan in stilstand. Elektrische auto’s bieden nog een aantrekkelijker alternatief: bestuurders kunnen hun mobiele telefoon gebruiken om de auto vast voor te verwarmen, zonder dat de motor hiervoor aan hoeft te staan.

Kijk voor meer redenen waarom het geen goed idee is om de auto voor te verwarmen.