Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Aromatherapie: geuren van welzijn

Aromatherapie: geuren van welzijn

Aromatherapie: geuren van welzijn

Inhaleer de geur van een veld met bloemen..

Open een klein flesje etherische olie. Doe een paar druppels in je bad of in je bronwater en inhaleer de geur van een veld met bloemen.

Dat is aromatherapie. Hoewel aromatherapie in de afgelopen honderd jaar is ontstaan, kan het gebruik van etherische oliën als heelmiddel voor lichaam en geest worden teruggevoerd op alle belangrijke oude beschavingen.

Vele planten, van bloesem en bloemen tot kruiden en wortels, leveren hun eigen specifieke eigenschappen en parfum. Elke plant heeft zijn waarde en kan een bijdrage leveren aan je welzijn.

Elke plant, of extract ervan, heeft een bepaalde therapeutische eigenschap, zoals bijvoorbeeld ontsmettend (mirre), kalmerend (wierookhars), afrodisiacum (Rosa Damascena),  antidepressief (neroli) en zenuwpijnverlichtend (den).

Het aromatische bad en aromatische massages zijn de meest voorkomende toepassingen om geest en lichaam te ontspannen. Aromatherapie is dan ook erg populair in sauna’s en wellnesscentra.

Omdat de geur van de olie verbonden is met dat deel van onze hersenen dat onze stemming bepaalt, heeft aromatherapie de kracht om emoties los te laten. Het kan je in een hele fijne stemming brengen, maar je ook tot tranen roeren.

Hoge kwaliteit is te herkennen

Er zijn etherische oliën in allerlei kwaliteiten. Als het goedkoop is, kun je er zeker van uit gaan dat het van synthetische kwaliteit is, dwz in een fabriek nagemaakt, en dus niet gemaakt van echte planten volgens eeuwenoude receptuur.

Mijn favoriet

Als je zeker wilt weten dat je met 100% zuivere etherische oliën te maken hebt kun je het beste kiezen voor het Spaanse merk Alqvimia. Alqvimia werkt met al haar producten op basis van aromatherapie. Lees meer  over de filosofie van Alqvimia op www.alqvimia.nl

Omdat we steeds meer van onze badkamer een mini-spa maken kun je met de aanschaf van een flesje etherische olie, die bij jou of je stemming past, van je badritueel een waar feest maken.

Rosa Damascena om je sensualiteit te verhogen

Een wel heel bijzondere essentiële olie is die van de Roos Otto, ofwel Rosa Damascena. Roos Otto is de koningin der bloemen en de favoriet van veel aromatherapeuten. Roos biedt troost bij verdriet, versterkt het hart, werkt opbeurend, verlicht angsten en is vooral stimulerend.

Roos help ook vrouwen hun vrouwelijkheid en seksualiteit te uiten door angsten en nervositeit te verlichten en een sensuele zelfverzekerdheid teweeg te brengen. Roos wordt ook in verband gebracht met hartchakra. Hij opent het hart zodat je jezelf en anderen kunt liefhebben.Een top tip!

Als je je sensualiteit wilt verhogen doet een zeer zeldzaam en zeer kostbare etherische olie van de Bulgaarse roos (Rosa Damascena) haar werk. Wil je meer weten over deze bijzondere olie en wat het voor je kan doen? Kijk dan eens HIER.

Je kunt ook voor een soortgelijk effect het iets minder kostbare product gebruiken namelijk ylang ylang essentiële olie van Alqvimia

Open mind om je geest te openen en geïnspireerd te werken

Je kunt ook een melange uitproberen van Alqvimia. In een melange zitten verschillende essentiële oliën. Eentje die ik zelf gebruik tijdens het werk om meer openminded mijn werk aan te pakken is de Alqvimia open mind melange.

Ik doe dan elke dag een paar druppels van deze melange in mijn elektrische geurverdamper. Je kunt ook een stenen geurverdamper gebruiken. Een beetje water en een paar druppels van deze melange en een waxinelichtje eronder en je hebt hetzelfde effect.

Ervaar zelf de heilzame effecten van aromatherapie. Ik wens je veel ontspanning toe!

Healthproducts

Ella Taal is founder van www.healthproducts.nl.
Deze website biedt de bezoeker pure schoonheid-, gezondheid- en life-styleproducten. Je vindt er allerlei informatie, het online magazine Leef Puur, een Gezondheidsplein en alle inns and outs over Yoga. Iedereen die op zoek is naar meer balans in haar/zijn leven kan op HealthProducts terecht. Ook is het mogelijk om vragen te stellen en persoonlijk advies te krijgen.