anticonceptie Beeld Getty Images
anticonceptieBeeld Getty Images

Arjen Lubach over anticonceptie: ‘Vrouwen moeten bijna AL het vuile voorbehoedswerk opknappen’

Al jaren is het af en aan een veelbesproken onderwerp: anticonceptie voor mannen. Ook nu is de mannenpil het gesprek van de dag. Arjen Lubach bespreekt de mogelijkheden in zijn programma De Avondshow met Arjen Lubach.

Komt die mannenpil er nu dan écht aan?

Onderzoeken bij muizen

Volgens Amerikaanse wetenschappers komt de anticonceptiepil voor mannen steeds dichterbij. In wetenschappelijk tijdschrift Nature staat dat eerste onderzoeken bij muizen hoopvol zijn. Hoe werkt het? Het sperma van de muizen wordt een paar uur verdoofd. En dat werkt! Nu moet het nog op mensen getest worden, of ja: mannen dus.

Het taboe op abortus neemt toe

Oók in Nederland

Mogelijkheden anticonceptie

Arjen Lubach kaart aan dat er heel veel anticonceptiemogelijkheden zijn. Echter is het leeuwendeel voor de vrouw. Mannen kunnen alleen bijdragen aan het voorkomen van een zwangerschap door een condoom te gebruiken of zich te steriliseren. Dat laatste is dan meteen weer erg definitief.

Bron: RTL Nieuws, Instagram

Fleur HartmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden