Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > We zijn er bijna: ‘Anticonceptie voor mannen binnen twee jaar op de markt’

We zijn er bijna: ‘Anticonceptie voor mannen binnen twee jaar op de markt’

We zijn er bijna: ‘Anticonceptie voor mannen binnen twee jaar op de markt’

Komen de anticonceptiepil of het spiraaltje en hun bijwerkingen je totaal de neus uit, maar wil je ook niet zwanger worden? Goed nieuws: de anticonceptiepil voor mannen is onderweg, en er lijkt nu eindelijk een beetje vaart in te zitten. 

Donatie

Over een anticonceptiepil voor mannen wordt al jaren geschreven, maar toch schiet de komst niet bepaald op. Toch is er goede hoop dat we die verantwoording binnen nu en twee jaar op mannen kunnen afschuiven. Dankzij een donatie van 1,7 miljoen dollar van de Bill & Melinda Gates Foundation aan de universiteit van Dundee kunnen onderzoekers de eerste veilige pil voor mannen ontwikkelen.

Ongelijkheid

‘Er is geen significante verandering omtrent mannelijke anticonceptie geweest sinds de komst van het condoom’, zegt onderzoeker Chris Barratt. ‘Dat betekent dat de last van het voorkomen van een ongewenste zwangerschap door vrouwen gedragen wordt. We hopen dat we die ongelijkheid kunnen adresseren en we hebben al vooruitgang geboekt dankzij een vorige financieringsronde van de foundation.’

Neusspray

Binnen twee jaar hopen de onderzoekers een stof van hoge kwaliteit te hebben ontwikkeld die kan worden omgezet in een anticonceptiepil. Het is te hopen dat de bollebozen van Dundee snel met een doorbraak komen. In 2016 waren er even juichende berichten over een neusspray die zou werken als anticonceptie voor mannen. Die spray heeft het helaas (nog) niet ver geschopt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Courier | Beeld: Getty