Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Angelina Jolie…

Angelina Jolie…

Angelina Jolie…

en Brad Pitt. Hun droom: een groot gezin.

One big happy family
Angelina Jolie begon haar enorme gezin door de Cambodjaanse Maddox te adopteren. Kort erna adopteerde ze Zahara uit Ethiopië. Maar een gezin met twee kinderen vond Jolie niet genoeg. Samen met Brad Pitt kreeg ze in 2006 haar eerste biologisch kindje Shiloh. Hierna koos het stel toch weer voor adoptie: zoontje Pax was drie jaar toen hij uit een weeshuis in Ho Chi Minhstad werd gehaald. In 2008 maakte de tweeling Vivienne en Knox het gezin compleet.

Hoe het allemaal begon
Na een moeilijke jeugd en een huwelijk gevolgd door een scheiding, vond Angelina geluk bij de veel oudere Billy Bob Thornton. In 2002 adopteerden ze samen hun eerste kindje: Maddox. Het Cambodjaanse weesjongetje was op dat moment 7 maanden oud. Toch bleven Jolie en Thornton niet samen, ze waren in korte tijd uit elkaar gegroeid. In 2003 scheidde het stel en kreeg Jolie de volledige voogdij over Maddox.

Mr & Mrs. Pitt
Na een heftige periode lachte het leven Jolie weer tegemoet. In 2005 adopteerde ze Zahara uit Ethiopië, ze speelde in Mr. & Mrs. Smith en werd verliefd op haar knappe tegenspeler in de film: Brad Pitt. Die verliefdheid was wederzijds en zorgde uiteindelijk voor de breuk tussen Jennifer Aniston en Pitt. De acteur speelde gelijk een grote rol in het leven van Angelina. Hij was er bij toen Angelina de adoptiepapieren voor Zahara ondertekende en zelf adopteerde hij Maddox en Zahara in 2006.

Eigen kindje
Na twee geadopteerde kindjes kregen Brad en Angelina hun eerste biologische kindje. Dochtertje Shiloh werd op 27 mei 2006 geboren op een nogal ongebruikelijke plek: Angelina beviel in Namibië, omdat ze wilde ontsnappen aan de pers. Privacy ging boven alles. De politie arresteerde journalisten, nam filmmateriaal in beslag en hield alle pers op afstand.

Shiloh of John?
De blonde Shiloh is duidelijk een kindje van Pitt en Jolie. Ze heeft de stralende ogen van haar vader en de volle lippen van haar moeder. Eigenwijs is ze wel. Pitt vertelde eind 2008 bij Oprah Winfrey: “Op dit moment zit Shi in een fase waarin ze alleen nog John wil worden genoemd. John of Peter. Als ik zeg: ‘Shi, wil je…’, dan zegt ze: ‘John, ik ben John.’ Dan zeg ik: ‘John, wil je wat sinaasappelsap?’ en antwoordt zij: ‘nee’!”

Toch weer adopteren
Hoe groter het gezin, hoe leuker moet het stel gedacht hebben, want amper een jaar na de geboorte van Shiloh stond de volgende adoptie op de agenda. Hun derde geadopteerde kindje werd na zijn geboorte achtergelaten in een ziekenhuis in Vietnam en kwam vervolgens in een weeshuis terecht. In 2007 adopteerden Jolie en Pitt het jongetje en noemden hem Pax. De naam was een idee van Angelina’s overleden moeder.

Tweeling
Brad en Angie houden wel van een uitdaging, dus een vijfde kindje kon er ook nog wel bij. Maar bij een vijfde bleef het niet. Angelina bleek niet alleen zwanger van hun vijfde, maar ook van hun zesde kindje. Ze was in verwachting van een tweeling en schrok daarvan. Maar Brad en Angelina stonden er niet alleen voor. “De vader en moeder van Brad staan klaar om hierheen te komen en te helpen”, vertelde de actrice aan Entertainment Weekly.

Kippenhok
Op 12 juli was het kippenhok in huize Pitt-Jolie compleet: Knox en Vivienne werden geboren. De tweeling kwam net als Shiloh via een keizersnede ter wereld. Het acteurskoppel heeft de handen vol aan alle kids. Even weg met de auto is al een hele onderneming. “Het kost al een halfuur om iedereen vast te snoeren en ervoor te zorgen dat ze allemaal hun snacks hebben”, vertelde Brad bij Oprah. Toch is hij erg gelukkig met zijn kinderen. “Ze zijn de grappigste mensen die ik ooit heb ontmoet.”