Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Altijd moe? Deze onverwachte oorzaken zouden zomaar de reden kunnen zijn

Altijd moe? Deze onverwachte oorzaken zouden zomaar de reden kunnen zijn

Altijd moe? Deze onverwachte oorzaken zouden zomaar de reden kunnen zijn

Wanneer je altijd moe bent, kan het er zomaar op wijzen dat je emotioneel uitgeput bent. Maar er zijn ook nog andere onverwachte dingen die dit wattige gevoel veroorzaken. En ja, je tas is daar al één van.

Altijd moe

Hoewel je al aan heel wat dingen gedacht hebt, heb je deze zaken misschien over het hoofd gezien. Toch goed om eens naar te kijken: wie weet helpt het.

Te weinig voeding

Het zou bijvoorbeeld kunnen komen doordat je heel de dag door te weinig eet. En dat is energie die hard nodig hebt om genoeg brandstof te hebben. Het resultaat? Je voelt je vermoeid en bent niet vooruit te branden. Ook kan misschien de laatste tijd de scheiding tussen werk en privé aardig vervagen. Niet de bedoeling natuurlijk, zeker omdat je hersenen zo lastiger het verschil opmerken en langer aanstaan.

Music on

Gedurende de dag ben je lekker muziek aan het luisteren om het niet zo stil te laten zijn in huis of het werkt handig om je af te sluiten op kantoor. Toch kan ook dat nieuwe nummer van Beyoncé je heel veel energie kosten. Zeker als je altijd en overal liedjes in je oren hoort. Op deze manier krijg je namelijk omgevingsgeluiden minder goed mee, wat voor meer stress kan zorgen. Je gehoor raakt daarnaast nog eens uit balans, prikkels komen niet sterk genoeg binnen en je snapt dat je vermoeidheid hier best vandaan kan komen.

Begin de dag met een dansje

Zodra je ontwaakt, is je telefoon meteen je beste vriend. Sorry not sorry, maar je zet je wekker uit, beantwoordt wat appjes en scrolt door Instagram. Klinkt niet echt als een relaxed begin van de dag, toch? Begin de ochtend rustig zonder allerlei apparatuur en het verschil is groot. Nu je dat hebt veranderd, is het ook eens goed om naar je tas te kijken. Ontzettend handig om er alles in te gooien, maar daar schuilt ook de valkuil: je lichaam is zo meer energie kwijt om dit gewicht te dragen. Hierdoor kun je minder goed ademhalen én die zware last op je schouder zorgt ook nog eens voor minder goede zuurstofopname door je longen. Ai.

Lees ook
Voorkom vermoeidheid met de nieuwste trend: ‘intermittent resting’

Niet perfect

Alles moet honderd procent kloppen als jij iets doet, anders ben je niet tevreden. Maar hé, perfectionist, soms kun je ook gewoon iets doen omdat het leuk is. Ja, echt. Want altijd maar doelen stellen die je onmogelijk kunt halen, zorgt voor een onbevredigend gevoel. Dat klinkt niet alleen vermoeiend, maar dat is het ook. Je hersenen blijven maar malen en daardoor raak je nooit echt uitgerust. Let it go, zong Frozen’s Elsa daarom al, let it go.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock