Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dít zegt het over je persoonlijkheid als je altijd alles kwijt bent (en zó los je je probleem op)

Dít zegt het over je persoonlijkheid als je altijd alles kwijt bent (en zó los je je probleem op)

Dít zegt het over je persoonlijkheid als je altijd alles kwijt bent (en zó los je je probleem op)

Je hebt van die mensen die mega geordend zijn en een vaste plek hebben voor letterlijk ál hun spullen. Daartegenover staan degenen die al-tijd al-les kwijt zijn. ‘Waar zijn mijn sleutels?’, ‘Ik kan mijn portemonnee niet vinden’, ‘Heb jij mijn oortjes gezien?’: het is slechts een greep uit de zinnen die je vaak uit hun mond hoort komen. Ben jij zelf diegene die altijd alles kwijt is? Het zegt meer over je persoonlijkheid dan je misschien denkt. Enne, misschien handig: je kunt jezelf ook aanleren om iets minder chaotisch door het leven te gaan.

Altijd alles kwijt

Sta jij in je vriendengroep bekend als dé chaoot, aangezien je altijd alles kwijt bent? Volgens sociaal wetenschapper en huishoudcoach Els Jacobs is er juist iets anders aan de hand. Zij beweert dat het vaak perfectionisten zijn die vergeten waar ze hun spullen hebben gelaten. Die groep wil namelijk alles goed doen en bedenkt – bewust of onbewust – een opruimsysteem dat meestal veel te ingewikkeld is. Je raadt het al: daardoor raak je júist altijd alles kwijt. Probeer het dus vooral gemakkelijk te houden voor jezelf.

Overenthousiast

Niet alleen perfectionisten maar ook de sociale dieren en impulsievelingen onder ons zijn vaak hun spullen kwijt. Ze zijn dol op spontane dingen en slaan zoiets ook nooit af, maar juist door al het enthousiasme dat erbij komt kijken, kunnen ze nog weleens vergeten waar ze iets gelaten hebben. Handig? Nee. Gezellig? Dat zeker.

Eh, wat was ik ook alweer aan het doen?

Tot slot is er nog een groep die altijd alles kwijtraakt. Dromers, we’re looking at you. Deze mensen worden volgens Jacobs continu geprikkeld en gaan er meteen achteraan wanneer er iets nieuws op hun pad komt. Wat ze in eerste instantie aan het doen waren, vergeten ze op zo’n moment. Dus eh, waar had je die pinpas ook alweer gelaten?

Lees ook
Hoe kleurrijk ben jij? Dit zegt de kleur van je outfit over je persoonlijkheid

Vaste plek

Je kunt natuurlijk gewoon je persoonlijkheid de schuld geven als je weer eens iets kwijt bent, maar je kunt óók proberen om jezelf te ’trainen’ om dit in de toekomst te voorkomen. Dé tip van de sociaal wetenschapper? Zorg dat je voor al je spullen een vaste plek hebt in huis; spullen die altijd op dezelfde plek liggen, raak je immers nooit kwijt (denk aan je tandenborstel). Leg daarom je sleutels bijvoorbeeld altijd op het kastje naast de deur, of hang desnoods een haakje op. In het begin zul je ze echt nog weleens mee de woonkamer in nemen, maar op een gegeven moment zal het een routineklus worden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet.nl | Beeld: Getty Images