Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat als je last hebt van een zomerdepressie?

Wat als je last hebt van een zomerdepressie?

Wat als je last hebt van een zomerdepressie?

Elke donderdag geven we je een kijkje in een topic op het VIVA-forum. Deze week: wat als je last hebt van een zomerdepressie?

In de zomer zijn veel mensen energieker en vrolijker. Behalve forummer BunnyLover87: zij is echt een wintermens. Ze merkt dat nu het vroeg licht en later donker is, ze zich vermoeid voelt. Ook heeft ze vaker last van hoofdpijn. Voor haar is de zomer dan ook geen gezelligheid, maar een verplichting waarin ze het gevoel heeft dat ze leuke dingen móet doen.

  • Issa: “Ik denk er precies zo over! De winter vind ik echt prachtig als er een laagje sneeuw ligt. Lekker binnen zitten met warme chocolademelk en een goed boek en ik ben zo uren zoet. Bedenk maar zo: als de zomer weer voorbij is dan is het nog maar een paar maanden tot de winter. Hopelijk met lekkere dikke laag sneeuw!”
  • nouveauvague: “Van wie moet je dingen doen dan? Ik ken dat gevoel wel, maar het is vooral jouw angst wat andere mensen denken. Laat dat los. Als jij binnen wil zitten, ga je fijn binnen zitten. Zou het dekentje op de bank wel weglaten met dit weer. “
  • JonathanStrange: “Fomo dus: fear of missing out. Maar dan omgekeerd. Angst dat mensen denken dat jij wat mist. Ik houd ook van binnen zitten. Een vriendin vraagt vaak of ik al buiten ben geweest. Ik heb haar weleens gevraagd of zij dacht dat ik nooit buiten kom. Het antwoord was: ‘ja, eigenlijk​ wel’. Toen ik haar uitlegde dat ik meestal wel vier uur per dag buiten ben met mijn peuter en dat ik met bezoek gewoon lekker op de bank wil zitten, viel ze even stil. Ik heb gelijk afgeleerd om me iets aan te trekken van andermans mening. Ga lekker binnen zitten, doe de gordijnen dicht en geniet. Dat moet je toch zelf doen.”

[RECENT_POSTS]

  • vlaamsevink: “Net prachtig onweer gehad hier! Ik ben ook een fan van die onmogelijk kneuterige wintertafereeltjes waarbij je buiten mensen ziet rondlopen in de sneeuw, terwijl door de ramen geel licht naar buiten stroomt. Als je op de een of andere manier kan zien dat het kersttijd is, dan is zo’n tafereeltje nóg beter!
  • Pien02: “Toch lijkt het mij het verstandigste als je toch gaat proberen de zomertijd ook te omarmen. Een jaar bestaat immers voor een groot deel uit de zomer en om nu al te gaan aftellen naar de winter lijkt me zonde. Ga ook lekker dingen in je eentje doen! Dat breekt je dag en zorgt ervoor dat je niet de hele tijd binnen zit.”
  • yess: “Ja heel herkenbaar, het is bij mij de laatste jaren ook erger geworden. Ik voel me ook echt down in de zomer.
    Ik probeer er wel zo positief mogelijk in te staan en dingen te blijven doen. Ik ga veel naar buiten, maar ik kom toch elke keer weer tot de conclusie dat ik me gewoon happy-er voel in de herfst en winter.”
  • Sprookjesbos: “Doe mij maar de herfst. Ik hou sowieso niet echt van buiten zijn: ik ben gek op regen en donker en met het warme weer zit ik het liefst heel de dag binnen met de gordijnen dicht. In de herfst kom ik tot rust, heb ik inspiratie en motivatie voor leuke dingen. Nu, als het zo licht en warm is, komt er weinig uit m’n handen en voel ik me niet echt vrolijk. Ook niet somber, gewoon, wat bedrukt.”
  • retrostar: “Als je meer dan je helft van de tijd wil overslaan, dan leef je korter, is het niet? Zoek daarom de voordeeltjes van de andere seizoenen ook op. In de lente kan je leuk tuinieren bijvoorbeeld. En de bossen zijn dan heel mooi en de lucht is vol verwachting met het vogelgezang, de nieuwe planten en al die nieuwgeboren dieren.

Wil je niets meer missen van VIVA én deze zomer shinen met een toffe crossbody tas? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: een halfjaar VIVA voor € 11 per maand en een GRATIS tas van Burkely t.w.v. € 69,95.

Een bericht gedeeld door VIVA (@viva_nl) op 27 Jun 2017 om 7:33 PDT