Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Alles over trailrunning

Alles over trailrunning

Alles over trailrunning

Loop jij hard of doe je wel eens aan bootcamp, ben je niet bang om vies te worden en wil je eens wat anders? Ga dan trailrunnen! Prikkel je zintuigen met deze avontuurlijke sport.

Wat is trailrunning?

Trailrunning staat voor ‘off-road hardlopen’. Dus lekker door de natuur, over smalle paadjes en natuurlijke hindernissen zoals heuvels, bergen of strand. Steeds meer mensen ontdekken deze snel groeiende sport omdat men op zoek is naar meer beleving en unieke avonturen.

Waarom trailrunning?

Wat is er leuker dan hardlopend een nieuwe omgeving te ontdekken? Hardlopend over trails kom je vaak op plekken waar je zelf niet zo snel zou komen. Trailrunning brengt het spelelement terug in je ren-sessies. Je traint jouw focus en concentratie omdat er boomwortels en kuiltjes op de loer liggen. Daarnaast liggen onverharde paden vaak in prachtige, rustige omgeving en heb je daardoor geen last van verkeer of stoplichten. De zachte ondergrond zorgt ervoor dat het minder belastend voor je spieren en gewrichten is waardoor je makkelijker langere afstanden kunt lopen. Door trails te lopen bouw je meer kracht op in je benen en krijg je sterkere enkels. Het is ook een training voor je bovenlichaam doordat je continu moet ‘balanceren’. En het is natuurlijk leuk en gezellig om samen te doen!

Tips voor beginners

  • Rustig beginnen. Geef je lichaam de tijd om te wennen aan deze nieuwe vorm van belasting.
  • Loop een gemarkeerde wandelroute, dan weet je waar je aan toe bent en zal je niet zo snel verdwalen.
  • Versterk je enkel. Zet deze app op je telefoon en maak je enkels oersterk in 8 weken tijd. Een aanrader voor iedere sporter. Download de iPhone app in de App Store hier.
    Download de Android app in de Android Market.
  • Schrijf je in voor een trailrun! Dit zijn vaak superleuke kleinschalige evenementen met routes door de mooiste plekjes van Nederland.
  • Geniet!

Waar trailrunnen?

Nederland biedt tal van mooie locaties voor het trailrunnen. Denk hierbij aan de Veluwe, Limburg, Kennemerduinen, Schoorlse duinen, Salland en ga zo maar door. Nieuwsgierig of het bij jou past en ben jij toe aan een nieuw avontuur? Bij Out2Move.nl vind je trainingen in Arnhem, Rozendaal, De Steeg, Rheden, Velp, Bergschenhoek, Rotterdam, Berkel en Rodenrijs maar ook in Amsterdam!

 

En de winnaar is…

Jullie hebben een heleboel mooie en stoere selfies ge-upload op Out2Move.nl/buitensportbikkel en de winnaar is bekend! Tromgeroffel… Gefeliciteerd Michelle! Veel plezier met het één jaar gratis sporten cadeau t.w.v. 750 euro.

Lees ook: