Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Allerliefste paaswens

Allerliefste paaswens

Allerliefste paaswens

‘Schatten, wat willen jullie het liefst doen met Pasen?’

Als ik de intekenlijst voor het paasontbijt bij de kleuterklas zie hangen, besef ik ineens dat het alweer bijna Pasen is. Pásen! Voor mijn gevoel was het een paar weken geleden nog Kerst! Thuis pak ik de vakantieverdeling erbij. Waar zijn de kinderen dit jaar eigenlijk? Even checken: een oneven jaar, dus Eerste Paasdag bij hun vader, Tweede Paasdag bij mij.

Verrek, voor Eerste Paasdag heb ik ook nog helemaal geen plannen. Nou is het weliswaar net een wat minder beladen dag dan Eerste Kérstdag, maar toch niet echt een dag om nou alleen te gaan zitten. Ik kijk in mijn agenda. Zowel vrijdag- als zaterdagavond heb ik een afspraak staan. Maar Eerste Paasdag? Wat moet ik dan? Lekker bij een strandtent zitten? Juist met Pasen heb je daar natuurlijk allemaal brunches en zo. En dan zitten er uiteraard allemaal gezellige stellen en gelukkige gezinnen. (Wat natuurlijk vaak alleen maar zo lijkt, dat weet ik ook wel.) Maar om daar nou in je eentje tussen te gaan zitten…

Ik heb het doorgaans prima naar mijn zin in mijn eentje, en met de kinderen natuurlijk, en zou ook niet anders willen momenteel. Maar feestdagen voelen altijd net even anders. Hoewel, dan kun je ook denken: hè hè, geen verwachtingen, geen geregel, geen gedoe. Heerlijk!

Die avond zit ik met de kinderen aan tafel. Door de drukte van de afgelopen tijd heb ik nog geen ei geverfd en ook nog geen paastak staan – met vrolijke versiersels erin en zo. Dat heb ik op Facebook al wel bij anderen gezien en daar heb ik me alweer schuldig over gevoeld, omdat ik het andere jaren wel deed.

Aan de andere kant, sommige mensen zijn zó druk bezig met dingen waarvan ik echt denk: lekker belangrijk. Van paastafelschikkingen tot ik weet niet wat. Ik heb zelfs nog geen paasservet in huis. Maar ach, is dat zo belangrijk? Grote paaseieren van chocolade heb ik al wel, dus ik kan in elk geval íéts. Ik maak er echt wel wat gezelligs van, hoor.

Ik duik in de foto’s op mijn pc en denk terug aan voorgaande jaren. Aan 2014, toen ik lekker met de kinderen in de tuin at. Aan 2013, toen we een brunch op een boerderij hadden (waar Kluivert ook was, maar dat terzijde.) En aan 2012, met m’n moppies aan de paastafel, gewoon thuis, net verhuisd. De eerste Pasen met z’n drietjes.

En dan die heerlijk warme Pasen van 2011, toen het sandaaltjes- en blotebenenweer was! Dat kun je je nu toch bijna niet voorstellen? Toen Bo de waterpokken had, waardoor we bijna onze vakantie naar Turkije moesten annuleren. Het jaar daarvoor, picknickend in het bos van Meijendel. En het jaar daarvoor, toen ik zwanger was.

Ja, de tijd vliegt. En nu is het dus alweer bijna Pasen.
‘Wat willen júllie het liefst doen met Pasen?’
Ik zei het en dacht dat het antwoord toch wel eieren zoeken zou zijn. Dat vonden ze namelijk altijd écht heel leuk.

‘Jippe, wat zou jij nou het áller- allerliefste willen doen met Pasen?’
En toen kwam een antwoord dat ik niet had verwacht, van een vijfjarige.
Hij keek me schattig aan en zei:

‘Een broodje ham eten op het strand.’

Lief.

Nieuwsgierig wat ik uiteindelijk op Eerste Paasdag ga doen? Ik weet het ook nog niet, maar als je me op Instagram en Twitter volgt, weet je het straks misschien.