skin brushing Beeld Getty Images
skin brushingBeeld Getty Images

Alle voordelen van skin brushing. Ja, je leest het goed, je huid borstelen!

Het is helemaal hip onder de skin care liefhebbers, skin brushing! Met deze hippe techniek borstel je niet je haar maar je huid. Het is niets voor niets de nieuwe trend, het heeft namelijk heel veel voordelen.

Verbetering van de huid

Met skin brushing geef je een boost aan je bloedcirculatie en lymfestelsel. Een zeer effectieve techniek om je huid te verbeteren. Door je bloedcirculatie te stimuleren ontstaan er nieuwe huidcellen. Je huid kan zich hierdoor sneller en beter herstellen. Door het stimuleren van je lymfestelsel worden afvalstoffen en vocht afgevoerd.

Maar hier blijft het niet bij. Het borstelen van je huid vermindert ook cellulitis. Daarnaast is skin brushing de meest effectieve manier om te exfoliëren. Je huid heeft nog nooit zo zacht aangevoeld!

Let op!

Let erop dat je de huid niet vaker dan twee keer in de week borstelt. Door je huid één tot twee keer per week te borstelen krijg je het beste resultaat. Net als met scrubben haal je ook bij skin brushing dode huidcellen weg. Als je het te vaak doet, beschadig je de huidlaag eronder. Daarnaast is het belangrijk dat je borstelt bij een droge huid, het liefst voordat je gaat douchen. En vergeet niet een speciale borstel aan te schaffen, pak niet zomaar een bostel erbij.

Hoe werkt het?

Bij het borstelen van je huid werk je altijd van onder naar boven, je begint bij je enkels en borstelt langzaam naar boven in een draaiende beweging. Daarnaast moet je altijd richting je hart borstelen. Je mag best kracht zetten maar voel aan wat voor jouw huid goed voelt. Bij je armen is de huid bijvoorbeeld dunner, dus borstel daar rustiger. Let op, je kan je hele lichaam borstelen behalve je gezicht!

Bron: Koffietijd

Lotte HesselingGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden