kater Beeld Getty Images
katerBeeld Getty Images

Aha: hierom is je kater een stuk erger als je ouder wordt

Vroeger konden we heel wat drankjes drinken zonder de volgende dag ook maar ergens last van te hebben. Maar nu we wat ouder zijn, piepen we wel anders. Hoe komt het toch dat ons lichaam nu zo veel slechter tegen alcohol lijkt te kunnen?

Die vraag stellen we onszelf regelmatig in het weekend...

Vertraagd metabolisme

Blijkbaar heeft het alles te maken met je metabolisme. Je metabolisme vertraagt namelijk als je ouder wordt. En niet alleen je leeftijd heeft invloed op je stofwisseling, ook je gewicht. Ben je de afgelopen paar jaar een paar kilootjes aangekomen? Dan kan dat er voor zorgen dat je kater nog harder binnenkomt. Ai!

Doordat je metabolisme vertraagt, zijn de enzymen die gewoonlijk het alcohol in je bloed afbreken minder talrijk. En dit zorgt dus voor meer hoofdpijn de volgende dag. Wat je hier tegen kunt doen? Water drinken! Of natuurlijk minder drinken, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Minder last van kater

Wat ook kan helpen is om goed na te denken over wat je drinkt. Want als je deze drankjes drinkt zul je de volgende dag minder last hebben van een kater.

Bron: Flair.be

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden