Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De afval-valkuil

De afval-valkuil

De afval-valkuil

Iedereen kan met succes kilo’s kwijtraken. Maar along the way trap je vast weleens in een valkuil. Geen probleem! Afslankcoach Mieke Kosters trekt je er weer uit.

valkuil

Mieke: ‘Succesvolle afvallers kiezen er bewust voor om kilo’s kwijt te raken. Ze hebben genoeg van hun gewicht en eetgedrag. Daarnaast zijn ze gemotiveerd en bereid stappen te ondernemen. Zij wíllen slanker worden en kiezen ervoor daar echt iets voor te doen.’

 

De valkuil…

Maar… zelfs al kies je voor je gevoel heel bewust, toch kan je weloverwogen keuze om af te vallen na een paar weken verwateren. Het gaat me toch niet lukken, het kost te veel moeite en tijd, stevig zijn hoort gewoon bij me. Zijn dat soort gedachten herkenbaar? Stel jezelf dan deze vragen:

Begin jij vaker enthousiast aan dingen zonder ze af te maken?

Heb je al veel afslankpogingen niet volgehouden?

En is ‘dingen niet afmaken’ een patroon in jouw leven?

 

Ja geantwoord op deze vragen?

Dan is dit een belangrijke reden waarom slank worden en blijven jou tot nu toe niet is gelukt. Succesvol veranderen vergt doorzettingsvermogen. Ook als het niet vanzelf gaat of moeilijk is. Doorzetten kun je gelukkig leren. In deze challenge leer je hoe.

 

Is je antwoord nee?

Ga er dan er even voor zitten. Wat is de reden van je gebrek aan motivatie? Zit je in een moeilijke periode? Of heb je misschien toch de verkeerde keuze gemaakt? Je hóeft niet af te vallen. Wie weet, is dit voor jou niet het juiste moment. Kies dan bewust voor het accepteren van je huidige gewicht en eetgedrag. Maar wees wel eerlijk tegen jezelf. Is dit echt een incident, of misschien toch een terugkerend patroon? Want in dat laatste geval ben je gewoon smoesjes voor jezelf aan het verzinnen. Ga er dan opnieuw voor en nu écht!