Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De afval-valkuil 3

De afval-valkuil 3

De afval-valkuil 3

Iedereen kan met succes kilo’s kwijtraken. Maar along the way trap je vast weleens in een valkuil. Geen probleem! Afslankcoach Mieke Kosters trekt je er weer uit.

De valkuil…

Je bent alweer even bezig met de challenge. En dan komt die dag dat je voor de zoveelste keer hondsmoe uit je werk komt of ongesteld bent. Je zet de tv aan en voor je het weet, ga je gedachteloos aan de koekjes, chocola of chips.

Stap 1: weten dat onbewust eten een patroon voor je is

Als je je daar bewust van bent,  heb je al een grote stap in de goede richting gezet.

Stap 2: erachter komen waardoor je die onbedwingbare eetdrang voelt

Je hebt waarschijnlijk geen honger. Wat zit er dan achter je drang? Heeft dat misschien te maken met vermoeidheid, verdriet of stress? Waarom wil je eten? Luister naar jezelf wanneer je hand weer in die zak chips verdwijnt. Neem een time-out.

Stap 3: verantwoordelijkheid nemen en jezelf gunnen wat je echt wilt

Nu je doorhebt wat de behoefte is achter je eetdrang, kun je er iets mee. Wil je nú slank worden en blijven? Dan moet je leren te kiezen voor wat je werkelijk wilt. Soms is dat slapen, afleiding, aandacht of troost.

Gun jezelf wat je echt wilt. Dan eet je niet en ervaar je geen frustratie: je wordt alleen maar blijer en slanker!

En nee, dat is niet makkelijk: je bent waarschijnlijk gewend eten als oplossing te gebruiken. Maar om dit soort patronen draait deze challenge juist. Overeten lost niets op. Nooit. Patronen doorbreken is niet leuk en gezellig, maar wel heel erg de moeite waard.

Als je leert te voelen en te erkennen wat je werkelijk nodig hebt, kun je bewust kiezen voor een echte oplossing. Daar word je niet alleen slanker van, dat maakt je leven leuker en vrijer. Jij kiest voor jezelf!